home  
 
Poliklinika Milojević T +385 (0)1 485 4441
E
A Gundulićeva 40,
10000 Zagreb, Hrvatska
Poliklinika Milojevic - Facebook
Poliklinika Milojević - Twitter
Poliklinika Milojević - YouTube
Poliklinika Milojević - LinkedIn
Poliklinika Milojević - Instagram
 
Pronađite tretman za sebe!
Dogovorite termin Dojmovi pacijenata Posjetite nas u Londonu! Loyalty program
 
Dermalni fileri

Dermalni fileri djelotvorno preokreću proces starenja, a upotrebljavaju se za omekšavanje grubih linija lica, popunjavanje bora, podizanje upalih obraza te za popunjavanje usnica. Rezultati su trenutačni.

Radi se o umjetničkom procesu, jer kombinacijom botoxa i filera možemo oblikovati konture lica i vratiti mu mladolik izgled i sjaj.

Koji filer izabrati?
Restylane, Perlane, Restylane Lipp, Restylane Sub Q, Restylane Vital, Restylane Vital Light i Restylane Touch moderni su dermalni fileri koje proizvodi GALDERMA na bazi stabilizirane hijaluronske kiseline neživotinjskog porijekla. (Hijaluronska kiselina prema NASHATM konceptu proizvodi se biotehnološkim postupkom u laboratorijskim uvjetima.)

Juvederm Ultra moderni je filer koji proizvodi Allergan, proizvođač botoxa. Također spada u vrstu modernih, biotehnološki sintetiziranih filera na bazi stabilizirane hijaluronske kiseline neživotinjskog porijekla.

U Poliklinici Milojević koristimo najkvalitetniji izbor modernih filera čiju sigurnost i učinkovitost podupire više stotina kliničkih studija.

Za što koristimo dermalne filere?
Korekciju bora, sitnih i dubokih linija te nabora:

 • nazolabijalne bore (linije od nosa prema ustima)
 • marionetske bore (linije od usta prema bradi)
 • bore smijeha
 • vrećice ispod očiju
 • bore mrštenja
 • pušačke bore (bore oko usana)
 • ožiljke od akni

Oblikovanje kontura lica i ispravljanje nedostataka:

 • povećanje usana
 • podizanje kutova usana
 • oblikovanje obraza (u slučaju upalih obraza)
 • podizanje obješene kože brade
 • remodeliranje nosa
 • oblikovanje obrva
 • oblikovanje brade

Pomlađivanje suhe i zrele kože:

 • stražnje strane ruku
 • područje dekoltea
 • lice
 • vrat
 • suha koža ispod očiju

Je li sigurno?
Procijenjeno je da je od 1996. kada je proizvođač Restylanea lansirao svoj proizvod, učinjeno više od 10 milijuna tretmana u više od 70 zemalja diljem svijeta. Restylane je biokompatibilan proizvod koji se u tijelu biološki razgrađuje na prirodan i siguran način, a nestaje iz tijela kada se u potpunosti resorbira. Alergijske reakcije ili dugotrajne nuspojave kao što su stvaranje granuloma ili infekcije vrlo su rijetke.

Fileri hijaluronske kiseline proizvode se biotehnološkim postupkom u laboratorijskim uvjetima, u obliku sterilnog prozirnog gela. Prednost modernih filera jest da nisu permanentni, za razliku od starih silikonskih filera, te da su dugotrajniji u odnosu na zastarjele kolagenske filere. Dodatna prednost hijaluronskih filera jest u tome što ih nije potrebno testirati na alergije jer nisu životinjskog porijekla, za razliku od kolagenskih filera koji potječu iz životinjskog kolagena.

Način djelovanja
Sa starenjem koža počinje gubiti hijaluronsku kiselinu, kolagen, potkožnu masnoću i elastičnost. Kao posljedica toga, a uslijed gravitacijske sile i konstantne upotrebe mišića, stvaraju se bore, lice gubi na volumenu i umorna koža se objesi i klone. Glavni sastojak dermalnih filera koje koristimo jest hijaluronska kiselina kojom zapravo nadomještamo hijalouronsku kiselinu koju je tijelo prethodno izgubilo. Fileri se u obliku gela injektiraju kroz vrlo tanku iglu, nakon čega slijedi blaga masaža kako bi se osigurala glatka površina, a rezultati su trenutačni. Ta se hijaluronska kiselina veže za vodu i integrira s okolnim kolagenom vraćajući licu mladolik izgled. Posljednja medicinska istraživanja pokazala su da tijelo prirodno reagira na injekcije hijaluronske kiseline, stvarajući velike količine kolagena, što poboljšava i produžuje rezultate takvih tretmana.

prije poslije
DF - Nasolabial
Augmentacija i oblikovanje usana

Je li tretman bolan?
Najnovija generacija dermalnih filera (Restylane Lidocaine, Perlane Lidocaine i Juvederm Ultra) već u sebi sadrži lokalnu anesteziju. Lokalna anestezija izolira bol te omogućuje bezbolni i opušteni tretman. Tretman traje 15-30 minuta.

Koliko dugo traju rezultati?
Trajanje rezultata varira od pacijenata do pacijenata, ali učinak tretmana kreće se u rasponu do 12 do 18 mjeseci, iako je iz našeg iskustva vidljivo da učinak traje duže ukoliko se tretmani redovito ponavljaju. Pokazalo se da su najdugotrajniji rezultati pri korištenju Restylane Sub Q filera (koristi za uglavnom za podizanje obraza).

Nije neobično da nakon nekoliko godina redovite terapije pacijentu ne treba novi tretman i više od dvije godine. U tom je slučaju potrebna samo manja korektura.

Izgleda li prirodno?
Nakon tretmana pacijent izgleda posve prirodno, jer se koži vraća element koji je tijekom godina izgubila. Mimika lica ostaje ista, usnice se doimaju senzualnije, lice ponovno zadobiva volumen i koža izgleda mladoliko. Ti tretmani su poput umjetnosti: lice se oblikuje kao skulptura, teži se klasičnoj ljepoti.

Nuspojave
Crvenilo, otok, podljevi ili osjetljivost na mjestu ubrizgavanja vrlo su rijetke i kratkotrajne nuspojave.

Značajne dugotrajne nuspojave vrlo su rijetke, prema posljednjim istraživanjima: 1 u 25.000 reakcija zabilježena je kao hipersenzibilna.

prije poslije
DF - usnice
Dermalni fileri, 2017. sl. 2a

Oporavak

 • Ne konzumirati veće količine alkohola 24 sata poslije zahvata.
 • Ne vježbati 24 sata nakon zahvata.
 • Ako uočite podljeve, aplicirajte led ili kremu protiv podljeva. Dozvoljeno je korištenje pudera na mineralnoj bazi.
 • Ako ste skloni podljevima, koristiti tablete ili kremu protiv podljeva dan prije tretmana i 5 dana nakon zahvata.
 • Ako ste skloni ranama, aftama, herpesu oko usta, a to biste područje željeli tretirati, raspitajte se kod svog liječnika opće prakse za Zovirax tablete, koje trebate uzimati dan prije i nekoliko dana poslije zahvata.
 • Mi ćemo temeljito izmasirati tretirana područja nakon zahvata, dok se kod kuće možete lagano masirati sami, preko sterilne gaze.
 • Pokušajte izbjegavati solarije i saune 3-4 dana nakon tretmana.
 • U slučaju da vam neke od uputa nisu jasne, osjećate li nuspojave, ili ako sumnjate u uspješnost rezultata, nazovite nas za savjet ili se naručite za kontrolni pregled.
prije poslije
Dermalni fileri, 2017. sl. 1

Dr. Nikola Milojević: Sve o dermalnim filerima

Dermalni fileri - Pomlađivanje kože, uklanjanje bora i punjenje obraza

 

Novosti
Intervju za časopis "Poslovni savjetnik": "50 godina estetske medicine u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi"

Časopis Story o nama: "Život bez podočnjaka pomoću filera"

Gloria.hr: "Plasmage tretmanom podignite kapke bez operacijskog zahvata"

Estetica.hr: "Tretman od 15 minuta rješava spuštene očne kapke i nepravilnosti na koži"

Blog
Dr. Nikola Milojević: "Dva revolucionarna tretmana za oblikovanje tijela i uklanjanje masnih naslaga"

Dr. Nikola Milojević: Pametno zrcalo za Snjeguljičinu maćehu

Poznati kod nas
Sanja Doležal skinula kilograme zahvaljujući revolucionarnom tretmanu CryoVac u Poliklinici Milojević

Ksenija Pajić na laseru Genesisu

Iz stranih medija
Dr. Nikola Milojević u časopisima "LadiesIn" i "Ljepota&Zdravlje"

Dr. Milojević u intervjuu za emisiju: "Konačno petak"