home  
 
Poliklinika Milojević T +385 (0)1 485 4441
E
A Gundulićeva 40,
10000 Zagreb, Hrvatska
Poliklinika Milojevic - Facebook
Poliklinika Milojević - Twitter
Poliklinika Milojević - YouTube
Poliklinika Milojević - LinkedIn
Poliklinika Milojević - Instagram
 
Pronađite tretman za sebe!
Dogovorite termin Dojmovi pacijenata Posjetite nas u Londonu! Loyalty program
 
Nekirurško
uklanjanje
podočnjaka

To je jedan od nama najdražih zahvata i može se reći da nam je glavna specijalnost. Pacijenti iz cijeloga svijeta dolaze nam na nekirurško uklanjanje podočnjaka i - nakon zahvata koji traje samo 15 minuta - uvijek odlaze oduševljeni.

S više od 4.000 uspješno izvedenih zahvata nekirurškog uklanjanja podočnjaka, dr. Milojević je priznat u svijetu kao jedan od najvećih stručnjaka za taj zahvat.

prije poslije
Nekirurško uklanjanje podočnjaka
Nekirurško uklanjanje podočnjaka

O tretmanu
Podočnjaci i višak kože ispod donjeg kapka uglavnom su povezani s nakupljanjem masnog tkiva u tom dijelu lica. Starenjem koža slabi i osim što postaje sve tanja i suša, počinje tonuti prema dolje zajedno s masnim naslagama i atrofiranim malarnim jastučićima. Posljedica toga su sve upadljiviji jastučići i tamni kolutovi ispod očiju. Do nedavno se vjerovalo kako se korekcija očnih kapaka može ostvariti isključivo plastičnom kirurgijom, a učinkovit tretman za uklanjanje tamnih kolutova ispod očiju nije ni postojao. Perlane se tankom iglom injektira u područje donjeg kapka, filer se ubrizgava neposredno iznad kosti očne šupljine. Potom se filer pažljivo oblikuje masiranjem tretiranog područja, a rezultati su izvanredni i trenutačni.

Koliko tretman traje?
Tretman traje oko 30 minuta, rezultati su trenutačni.

Je li tretman bolan?
Područje koje se tretira nije jako osjetljivo, a budući da je osjećaj boli minimalan, procedura uglavnom ne zahtijeva korištenje analgetika. Nove verzije Perlanea i Juvederma već sadrže lokalni anestetik koji umanjuje bol.

Koliko traju rezultati?
Rezultati traju 12-18 mjeseci.

Je li sigurno?
Statistike potvrđuju da je od 1996., kada je proizvođač Restylanea Q-MED lansirao taj proizvod, učinjeno više od 10 milijuna tretmana u više od 70 zemalja diljem svijeta. Jedan od materijala koji se koristi u tretmanu, Restylane Perlane, biokompatibilan je, u tijelu se biološki razgrađuje na prirodan i siguran način, te nestaje kada se u potpunosti resorbira.

Fileri na bazi hijaluronske kiseline su laboratorijski proizvedeni, dolaze u obliku sterilnog gela. Prednost modernih filera je u tome što su nisu trajni, za razliku od srodnih kirurških korektivnih tretmana.

Nuspojave
Crvenilo, otok, podljevi ili osjetljivost na mjestu injektiranja vrlo su rijetke i privremene nuspojave, koje nestaju u roku od nekoliko dana. Najčešća nuspojava je podljev budući da tretirano područje obiluje krvnim žilicama. Međutim, takva reakcija nije opasna, a podljev se lako može prekriti šminkom.

Značajne i dugotrajne nuspojave su iznimno rijetke, a prema posljednjim istraživanjima 1 u 25.000 reakcija zabilježena je kao hipersenzibilna.

Prednosti
Mnogi pacijenti su ugodno iznenađeni kada otkriju prednosti tog jednostavnog zahvata koji brzo i učinkovito rješava problem. No ipak, tretman nije prikladan za svakog, stoga se mora načiniti temeljita analiza svakog pojedinog pacijenta, da bi se procijenilo je li bolja kirurška intervencija.

Prednosti nekirurškog zahvata su mnoge:

 • ne ostaju ožiljci
 • nema potrebe za općom anestezijom
 • nije potrebna hospitalizacija; riječ je o dnevnom tretmanu, odmah nakon zahvata pacijent nastavlja svoju dnevnu rutinu
 • nije potrebno bolovanje
 • u većini slučajeva rezultati izgledaju prirodnije nego nakon kirurgije

Smatramo da se u većini slučajeva problem donjih kapaka može riješiti tom metodom, ali ako to ipak nije moguće, odnosno ako je u pitanju gornji kapak koji se ne može adekvatno podići botoxom, Poliklinika Milojević nudi i kiruršku alternativu - blefaroplastiku.

prije poslije
Nekirurško uklanjanje podočnjaka 3
Nekirurško uklanjanje podočnjaka 4
Nekirurško uklanjanje podočnjaka 5

Oporavak

 • Ne konzumirati veće količine alkohola 24 sata poslije zahvata.
 • Ne vježbati 24 sata nakon zahvata.
 • Ako uočite podljeve, aplicirajte led ili kremu protiv masnica. Dopušteno je korištenje pudera na mineralnoj bazi.
 • Ako ste skloni podljevima, koristiti tablete ili kremu protiv podljeva dan prije tretmana i 5 dana nakon zahvata.
 • Ako ste skloni ranama, aftama, herpesu oko usta, a to područje želite tretirati, raspitajte se kod svog liječnika opće prakse za Zovirax tablete, koje trebate uzimati dan prije i nekoliko dana poslije zahvata.
 • Mi ćemo temeljito izmasirati tretirana područja nakon zahvata, dok se kod kuće možete lagano masirati sami, preko sterilne gaze.
 • Pokušajte izbjegavati solarije i saune 3-4 dana nakon tretmana.
 • U slučaju da vam neke od uputa nisu jasne, osjećate li nuspojave, ili ako sumnjate u uspješnost rezultata, nazovite nas za savjet ili se naručite za kontrolni pregled.
Dr Milojević radi tretman koristeći Perlane Lidocaine
Nekirurško uklanjanje podočnjaka - zahvat

Nekirurško uklanjanje podočnjaka

 

Novosti
Gloria o nama: "Adio, podočnjaci"

Nova kampanja u punom jeku: "Ljepota je u očima promatrača"

Časopis Story:Nježni anti-age tretmani stvoreni za istaknutu prirodnu ljepotu

Večernji.hr: "Djelotvorna primjena botoxa za liječenje depresije. ali i stiskanja zubi"

Blog
Dr.Nikola Milojević: ‘Zašto ne radim tretmane nitima’

3 tretmana do 10 godina mlađe kože

Poznati kod nas
Sanja Doležal skinula kilograme zahvaljujući revolucionarnom tretmanu CryoVac u Poliklinici Milojević

Ksenija Pajić na laseru Genesisu

Iz stranih medija
Magazin Tatler ponovno uvrstio dr. Milojevića u listu najboljih estetskih liječnika

Grazia Slovenija: Prestolnica estetskega turizma