home  
 
Poliklinika Milojević T +385 (0)1 485 4441
E
A Gundulićeva 40,
10000 Zagreb, Hrvatska
Poliklinika Milojevic - Facebook
Poliklinika Milojević - Twitter
Poliklinika Milojević - YouTube
Poliklinika Milojević - LinkedIn
Poliklinika Milojević - Instagram
 
Pronađite tretman za sebe!
Dogovorite termin Dojmovi pacijenata Posjetite nas u Londonu! Loyalty program
 
Obagi medicinske
kreme za
pigmentacije
i pomlađivanje
kože

Obagi Nu-Derm je multifunkcionalan proizvod koji 'ljušti', obnavlja, pomlađuje i depigmentira sve tipove kože, a za tamnije nijanse kože ovaj je preparat zaista 'sveti gral'. Bez zadrške možemo reći da je Obagi pravo čudo u svijetu pomlađivanja kože, a što se otklanjanja pigmentacija prouzrokovanih suncem ili hormonalnim promjenama tiče, u svijetu mu nema premca.

Obagi se još upotrebljava za popravljanje kvalitete i tonusa kože, 'brisanje' bora, smanjivanje i rješavanje ožiljaka od akni. Pomoću pilinga ubrzavamo regeneraciju kože, tako da rješavanjem starog površinskog sloja dopiremo do mlade kože.

Tijekom konzultacija s liječnikom izgradit ćemo vaš individualni plan tretmana, sukladno vašim potrebama i tipu kože. Nakon toga ćemo pripremiti kožu personaliziranom kurom od 8 do 12 tjedana uporabe Obagi Nu-Derm krema koje sadrže hidrokinon(arbutin) i tretinoin.

prije poslije
Obagi kemijski piling 2

Čemu služi kemijski piling?
Idealna područja za korištenje Obagi Nu-Derm sustava su područja vrata i lica. Obagi sustav je također vrlo djelotvoran na drugim područjima tijela kao što su ruke, leđa i dekolte. Pilinzi se koriste za pomlađivanje kože, popravljanje kvalitete i tonusa kože, brisanje bora, smanjivanje i rješavanje ožiljaka od akni, brisanje sunčanih pjega kao i za rješavanje lakših i težih oblika pigmentacije.

prije poslije
Obagi kemijski piling 3

Kako djeluje?
Koža je najveći organ tijela. Da bi se u potpunosti regenerirala, potrebno joj je 5-6 tjedana budući da vanjski sloj kože, stratum corneum, služi kao nepropusna i čvrsta barijera koja čuva tijelo od ozljeda, infekcija, zagađenosti i sve opasnijih sunčevih zraka. Vanjski sloj kože možemo opisati kao vrstu dnevnika, memoara, koji pamti sve događaje iz prošlosti poput teških opekotina ili ožiljaka od akni, a s godinama postaje sve gušći i deblji. Budući da koži treba dugo da bi se regenerirala, ta stara "sjećanja" postaju dio nje, a novoj koži teže je izbiti na površinu.

Uz pomoć pilinga ubrzavamo regeneraciju kože tako da rješavanjem starog površinskog sloja, omogućujemo mladoj koži svoje mjesto na površini. Zgodno bi bilo dočarati ovaj trenutak analogijom uvele ruže koja nakon podrezivanja iznova naraste u svježoj ljepoti.

Obagi sustav ima veliku prednost pred ostalim kemijskim pilinzima upravo zbog aktivnih sastojaka: hidroquinona(arbutin) i tretinoina. Hidroquinon zaustavlja melanocite u proizvodnji viška pigmenata u koži, dok tretinoin, sastojak baziran na vitaminu A, rješava višak prethodno nastale pigmentacije, istovremeno peglajući bore i obnavljajući kožu. Cijeli sustav ljušti kožu, a jedinstveni "duboko penetrirajući sustav" ove sastojke unosi u kožu dublje od bilo kojeg drugog kemijskog pilinga.

prije poslije
Obagi kemijski piling - girl

Tretman
Za vrijeme konzultacija s doktorom izgradit ćemo vaš individualni plan tretmana, sukladno vašim potrebama i tipu kože. Nakon toga ćemo "pripremiti" kožu personaliziranom kurom od 8-12 tjedana korištenja Obagi Nu-Derm krema koje sadrže esencijalni hidroquinon(arbutin)i tretinoin. Potrebno je nanositi oko 5 krema dva puta dnevno, uključujući i SPF kremu.

Nakon nekoliko tjedana potrebno je doći na kontrolu.

Je li tretman bolan?
U početnoj fazi tretmana, dok pacijent svakodnevno kod kuće koristi Nu Derm kreme, mogući su simptomi poput crvenila, osjetljivosti kože, eksfolijacije, suhoće, svrbeža i peckanja, što je znak da se koža počela obnavljati.

prije poslije
Obagi kemijski piling 1

Koliko dugo traju rezultati?
Ako pacijent nastavi upotrebljvati propisane kreme i dnevni zaštitni faktor, rezultati su vrlo dugoročni. Zdrava prehrana, vježbanje i zdravi stil života su također vrlo važan faktor u održavanju dobrih rezultata.

Jeli sigurno?
Obagi sustav i pilinzi se koriste od 1970. i prošli su sve sigurnosne protokole vrlo zahtjevne američke farmaceutske kontrole Food and Drug Agency (FDA).

I mi slijedimo vrlo striktan protokol kako bi izbjegli uobičajene zamke kemijskih pilinga.

Nuspojave
Teže nuspojave vrlo su rijetke. Obagi sustav pruža prvorazredne rezultate u obnovi i regeneraciji kože, ali postoje kratkotrajne nuspojave koje svaki predani pacijent mora izdržati. Te nuspojave uključuju crvenilo, zategnutost i ljuštenje kože, koje se mogu javiti i u početnoj fazi korištenja za vrijeme pripreme kože s Nu-Derm kremama. Ovi simptomi su rijetko kada teže prirode, stoga stojimo iza izreke koja potvrđuje praksu, što je veća reakcija, rezultati su dugoročniji.

prije poslije
Obagi kemijski piling

Oporavak

  • Tijekom osobne higijene pazite da vam šampon i voda ne prelaze preko područja koja se ljušte.
  • Nije preporučljivo pretjerivati u mimici lica, kao niti dirati lice, te mehanički ometati prirodan proces ljuštenja.
  • Muškarci se svakodnevno mogu brijati, jednosmjernim potezima.
  • Pacijenti bi trebali spavati na leđima par dana nakon tretmana. Na vama je da odlučite da li ćete ostati kod kuće za vrijeme početnog ljuštenja.
  • Pacijenti bi trebali prati lice dva puta dnevno Nu-Derm proizvodima za čišćenje lica i koristiti propisane hidratantne kreme i pomade.
  • Izbjegavati vježbanje i alkohol 24 nakon tretmana.
  • Izbjegavati pretjerano izlaganje suncu do mjesec dana nakon tretmana i nastaviti upotrebljavati Nu-Derm SPF faktor.

Obagi Nu-Derm medicinske kreme i kemijski piling - za pigmentacije i pomlađivanje kože

Fani Stipković za Polikliniku Milojević govori o Obagi nu derm liniji proizvoda

 

Novosti
Intervju za časopis "Poslovni savjetnik": "50 godina estetske medicine u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi"

Časopis Story o nama: "Život bez podočnjaka pomoću filera"

Gloria.hr: "Plasmage tretmanom podignite kapke bez operacijskog zahvata"

Estetica.hr: "Tretman od 15 minuta rješava spuštene očne kapke i nepravilnosti na koži"

Blog
Dr. Nikola Milojević: "Dva revolucionarna tretmana za oblikovanje tijela i uklanjanje masnih naslaga"

Dr. Nikola Milojević: Pametno zrcalo za Snjeguljičinu maćehu

Poznati kod nas
Sanja Doležal skinula kilograme zahvaljujući revolucionarnom tretmanu CryoVac u Poliklinici Milojević

Ksenija Pajić na laseru Genesisu

Iz stranih medija
Dr. Nikola Milojević u časopisima "LadiesIn" i "Ljepota&Zdravlje"

Dr. Milojević u intervjuu za emisiju: "Konačno petak"