home  
 
Poliklinika Milojević T +385 (0)1 485 4441
E
A Gundulićeva 40,
10000 Zagreb, Hrvatska
Poliklinika Milojevic - Facebook
Poliklinika Milojević - Twitter
Poliklinika Milojević - YouTube
Poliklinika Milojević - LinkedIn
Poliklinika Milojević - Instagram
 
Pronađite tretman za sebe!
Dogovorite termin Dojmovi pacijenata Posjetite nas u Londonu! Loyalty program
 
Plazma tretman
protiv ćelavosti i
ispadanja kose

Ispadanje kose i androgenetska alopecija

Pronaći lijek za ćelavost, spriječiti gubljenje kose ili naći "čarobni štapić" za rijetku kosu, nedvojbeno je već dugo izazov za istraživače i liječnike. Kirurgija je iznjedrila metodu transplantacije usađivanja vlasti, a napredna kirurška metoda F.U.E. (engl. Follicular-Unit Extraction) manje je agresivna jer se ne koristi skalpe pa nema ožiljaka, ali i to je ipak operacija sa svim rizicima i nuspojavama.

Tretman PRGF protiv ćelavosti i alopecije

Budući da se tretman krvnom plazmom pokazao tako dobrim, unatrag nekoliko godina provođena su istraživanja o njegovoj primjeni i na vlasište. Istraživanja su pokazala da tretman krvnom plazmom djeluje kod muške i ženske alopecije te obične ćelavosti, čak i kad je genetski uvjetovana. Tretman PRGF, vašom krvnom plazmom, potiče obnovu krvnih žila i same kose zbog koncentriranih faktora rasta koji se injektiraju u vlasište. Metoda je ista kao za pomlađivanje kože i pokazala se vrlo učinkovitom u liječenju ćelavosti i prorijeđene kose. Poliklinika Milojević, među prvima u Europi, primjenjuje tu novu metodu koja će mnogima promijeniti život.

Podjednako pate i žene i muškarci

Premda medicina kaže da je gubitak kose u muškaraca i u žena normalna fiziološka pojava, ipak je mnogi doživljavaju kao nevolju koja značajno utječe na kvalitetu života, u oba spola. Dakako, istraživanja pokazuju da su žene osjetljivije na pojačano ispadanje kose. Riječ je o relativno čestom poremećaju koji zahvaća oko 50% muškaraca i nešto manje žena starijih od 40 godina. Prorjeđenje vlasišta u muškaraca (ili androgenetska alopecija) ponajprije je karakteristična za muški rod i najčešće je genetski uvjetovana. Prorjeđenje vlasišta u žena jednakog je porijekla, ali je klinička slika nešto drugačija. No, i u muškaraca i u žena, gubitak kose i prorjeđivanje vlasišta karakterizira progresivno skraćenje trajanja ciklusa rasta kose i smanjenje folikula dlake što dovodi do postupnog propadanja folikula. Osim genetski uvjetovanog i fiziološkog ispadanja kose, najčešći uzrok je sezonsko ispadanje kose, nedostatak željeza, poremećaj štitnjače ili neki od lijekova. Do sada je metoda liječenja bila lokalno nanošenje Minoxidila koji je učinkovit u 30% pacijenata, ali uz nezanemarive nuspojave poput iritacije, folikulitisa i moguće pojačane dlakavosti na drugim dijelovima lica i tijela. Tablete Finasteride manje su popularne jer im je česta nuspojava gubitak libida, a usto uzimati ih mogu samo muškarci.

Plazma tretman protiv ćelavosti i ispadanja kose

Sigurno i učinkovito rješenje protiv ćelavosti

Zbog svega toga danas pacijenti traže tretmane koji imaju minimalan rizik i nemaju nuspojava. A upravo to je tretman plazmom. Vaša krv se centrifugira i iz nje se odvaja plazma bogata trombocitima. Potom se injektira u kožu, a iz trombocita se oslobađaju faktori rasta za koje je već poznato da potiču proliferaciju matičnih stanica i produljuju fazu rasta kose. Nakon tretmana kosa je gušća, deblja i kvalitetnija, a istraživanja pokazuju i povećan broj folikularnih jedinica što dokazuje pravu učinkovitost tretmana. Za muškarce tretman je učinkovitiji u početnoj fazi gubitka kose, a za žene u svim fazama. Potrebno je učiniti 3 tretmana plazmom u razmacima od 3 tjedna za optimalne rezultate.

Usto, može se kombinirati s mezoterapijom vlasišta. Riječ je o injektiraju u vlasište koktela različitih vitamina koji potiču rast kose. Među njima se ističu vitamin B i hijaluronska kiselina, pa je tretman idealan protiv ispadanja kose, za suhu, oštećenu, beživotnu kosu i kosu s upornom prhuti. Tretman je potrebno učiniti svakih 7-10 dana, a za optimalan rezultat potrebno je 10 injektiranja.

Naposljetku, kliknite i pogledajte zašto je PRGF (Plasma Rich in Growth Factor) jedini tretman plazmom koji ima licenciju u EU za pomlađivanje kože.

 

Novosti
Gloria.hr: "Plasmage tretmanom podignite kapke bez operacijskog zahvata"

Estetica.hr: "Tretman od 15 minuta rješava spuštene očne kapke i nepravilnosti na koži"

Dokumentarac u spomen prof. dr. Bošku Milojeviću povodom obilježavanja 50. godina estetske medicine

VELIKA PROSLAVA POVODOM 50 GODINA ESTETSKE MEDICINE - Poliklinika Milojević proslavila 50 godina tradicije

Blog
Dr. Nikola Milojević: "No trace face"- tajna dobrog izgleda Heidi Klum s 44 godine

Prof. dr. Boško Milojević – Velikan, vizionar i začetnik moderne estetske medicine

Poznati kod nas
Sanja Doležal skinula kilograme zahvaljujući revolucionarnom tretmanu CryoVac u Poliklinici Milojević

Ksenija Pajić na laseru Genesisu

Iz stranih medija
Dr. Nikola Milojević u časopisima "LadiesIn" i "Ljepota&Zdravlje"

Dr. Milojević u intervjuu za emisiju: "Konačno petak"