home  
 
Poliklinika Milojević T +385 (0)1 485 4441
E
A Gundulićeva 40,
10000 Zagreb, Hrvatska
Poliklinika Milojevic - Facebook
Poliklinika Milojević - Twitter
Poliklinika Milojević - YouTube
Poliklinika Milojević - LinkedIn
Poliklinika Milojević - Instagram
 
Pronađite tretman za sebe!
Dogovorite termin Dojmovi pacijenata Posjetite nas u Londonu! Loyalty program
 
Uklanjanje proširenih kapilara (Skleroterapija)

Skleroterapija je kozmetička tehnika kojom se tretiraju uske vene, odnosno kapilare. Ovaj tretman postoji od 1920-ih godina kada se koristio za liječenje varikoznih (proširenih) vena, te je nedavno unaprijeđen i od tada uspješno liječi problem proširenih kapilara. Kapilare se mogu pojaviti na bilo kojem dijelu tijela, no najčešća su područja ona oko nosa i po nogama. Mnogo je faktora koji pridonose nastanku proširenih kapilara, često zbog obiteljskog naslijeđa, trudnoće, kod žena uslijed hormonalnog disbalansa, a znaju se pojaviti i kao nuspojava određenih lijekova ili nakon jakog udarca.

Kako tretman funkcionira?
Posebna se otopina, Scleremo, injektira u vene vrlo tankom iglom i uzrokuje kontrakciju i skupljanje kapilarnih stijenki uslijed čega se venskim kanalom zaustavlja protok krvi. Budući da tim postupkom ostaju (prazne) bez krvi, one same nestaju. Kako bi se osigurali optimalni rezultati vene se injektiraju iznimno precizno pod posebnim svjetlom i uz pomoć specijalnog povećala. Skleroterapija je bez premca najučinkovitija terapija za uklanjanje proširenih kapilara, a također se koristi za uklanjanje slabijih oblika varikoznih (proširenih) vena. Korištenje laserskih tretmana je u ovom slučaju manje uspješno i rezultati su kratkotrajniji.

Je li tretman bolan?
Ova procedura nije vrlo bolna, dapače, neki naši pacijenti je čak smatraju vrlo opuštajućom. Koristi se vrlo mala igla i u većini slučajeva nema potrebe za korištenjem anestetika. Događa se da su nekoliko dana nakon tretmana injektirana mjesta malo osjetljivija.

Koliko traju rezultati?
Obično je za najbolje rezultate, ali što će najviše ovisiti o veličini vaših kapilara, potrebno napraviti kuru od 2-3 tretmana. Jednom kada se kapilare iskorijene, riješili ste ih se zauvijek. Međutim, početni, izvorni medicinski uzrok kapilara ipak ostaje pa postoji mogućnost da će se pojaviti nove kapilare koje se trebaju iznova tretirati. Zdrav način života, pravilna prehrana, i bavljenje sportom su i u ovom slučaju najbolje preventivne mjere.

Je li sigurno?
Vene koje se ovim zahvatom tretiraju su površinske, nemaju nikakvu vitalnu funkciju osim što predstavljaju estetsku, odnosno kozmetičku neugodnost. Ovim se tretmanom ne utječe na druge, mnogo dublje pozicionirane vene, koje su prirodno zaštićene drugim strukturama, kao i svojim venskim zaliscima. Ovaj način liječenja postoji već desetljećima i pokazao se kao vrlo siguran i učinkovit. Alergijske reakcije su vrlo rijetke, a nuspojave vrlo blage.

Nuspojave
Moguće reakcije vezane su uz toleranciju na injekcije, a uključuju masnice, oticanje, crvenilo i svrbež. Rijetki su slučajevi dugotrajnijih nuspojava kao što je prolongirana pigmentacija ili blaži ožiljci. Navedene nuspojave su rijetkost, pogotovo ako se tretman provodi kod iskusnog liječnika, ali ako do njih eventualno dođe, nuspojave su estetski mnogo prihvatljivije od samih proširenih kapilara. Alergijske reakcije su vrlo rijetke.

Oporavak

  • Ako ste skloni masnicama, koristiti tablete ili kremu protiv masnica dan prije tretmana i 5 dana poslije zahvata.
  • Ako uočite masnice, aplicirajte led ili kremu protiv masnica nakon tretmana.
  • Izbjegavati saune, turske kupelji i solarije par dana nakon zahvata.
  • Izbjegavati pretjerano vježbanje 3 dana nakon zahvata.
  • Izbjegavati tople kupke 6 sati nakon zahvata.
  • Najudobnija odjeća nakon zahvata su široke tamne hlače.
  • Pokušajte nositi uske tajice (ili uske hulapopke od 10 dena) 2-3 dana nakon zahvata. Molim vas da iste ponesete sa sobom, kako bi ih obukli netom poslije tretmana.
  • Uobičajene reakcije nakon tretmana su crvenilo, otekline, svrbež, osjetljivost tretiranog područja i masnice. Sve te reakcije nestaju u roku od tjedan dana.
  • U slučaju da vam neke od uputa nisu jasne, osjećate li nuspojave, ili ako sumnjate u uspješnost rezultata, nazovite nas za savjet ili se naručite za kontrolni pregled.
 

Novosti
Časopis Story:Nježni anti-age tretmani stvoreni za istaknutu prirodnu ljepotu

Večernji.hr: "Djelotvorna primjena botoxa za liječenje depresije. ali i stiskanja zubi"

Intervju za Večernji list: 'Kod oca na liposukciju dolazio je i Mate Parlov, Josipa Lisac, Tereza Kesovija...'

Jutarnji list: "Boytox! Hrvati sve češće botoksom peglaju bore, a djeluje i protiv znojenja"

Blog
Dr.Nikola Milojević: ‘Zašto ne radim tretmane nitima’

3 tretmana do 10 godina mlađe kože

Poznati kod nas
Sanja Doležal skinula kilograme zahvaljujući revolucionarnom tretmanu CryoVac u Poliklinici Milojević

Ksenija Pajić na laseru Genesisu

Iz stranih medija
Grazia Slovenija: Prestolnica estetskega turizma

Dr Nikola Milojević u engleskom magazinu Tatler: 'An eye for beauty'