home  
 
Poliklinika Milojević T +385 (0)1 485 4441
E
A Gundulićeva 40,
10000 Zagreb, Hrvatska
Poliklinika Milojevic - Facebook
Poliklinika Milojević - Twitter
Poliklinika Milojević - YouTube
Poliklinika Milojević - LinkedIn
Poliklinika Milojević - Instagram
 
Pronađite tretman za sebe!
Dogovorite termin Dojmovi pacijenata Posjetite nas u Londonu! Loyalty program
 
14.07.2017.
Dr. Nikola Milojević: "No trace face"- tajna dobrog izgleda Heidi Klum s 44 godine
Dr. Nikola Milojević: "No trace face"- tajna dobrog izgleda Heidi Klum s 44 godine

Heidi Klum ima 44 godine, dakle moja je vršnjakinja, točnije, dvije godine mlađa, tako da sam čak bio i malo uvrijeđen kada su me s portala estetica.hr zamolili da napišem kolumnu o Heidi Klum i zašto ona izgleda toliko dobro za svoje godine. Pa zar je 44 godine toliko mnogo? Ja bih rekao ne! Zar ne bismo svi trebali izgledati dobro u srednjim 40-ima ili sam u zabludi? Naposljetku, ja se osjećam mladim, jer sam mlad, zar nisam?

Kako su 40-e postale nove 30-e

Četrdesete su nove tridesete i nema razloga za bore, za opušteno lice, za pigmentaciju –naravno, uz suvremenu estetsku medicinu. Osjećamo se mladima u tim godinama, radimo punom parom, uživamo u životu, putujemo, i ne osjećamo se starima, ne osjećamo da vrijeme polagano i nepovratno prolazi… Pedesete su daleko, zar ne? U 21. stoljeću stvarno bi bilo strašno da žena u poslu i na poziciji kakvu ima Heidi Klum, izgleda loše. Bez pretjerivanja: bilo bi tragično! Pa ona zaista nije stara, a uz dobru njegu kože, zaštitu od sunca, zdrav život, mora izgledati dobro. Uz još pokoji „nevidljivi“ botox, filer ili microneedling ili PRGF plazmu, I rest my case! Nema tu čuda ili čuđenja, ali ima tu nekoliko zanimljivih stvari koje treba uočiti kod Heidi.

Je li Heidi Klum jedna od najljepših žena 21. stoljeća?

Heidi Klum rođena 1973. u Njemačkoj, u gradiću Bergisch Gladbach. Od malena je bila predodređena za svijet ljepote i pobjeđivala na modnim natječajima. Otac Gunther bio je direktor kozmetičke firme, majka Ema frizerka, što znači da je odrasla uz ljepotu i kozmetiku. Trenutak slave, koji joj je zauvijek promijenio život, dogodio se kada je 1999. godine postala Victoria’s Secret anđeo.

Moje mišljenje? Meni je ona oduvijek bila vrlo prosječna i uvijek sam se čudio odakle tolika slava. Zar je ona stvarno toliko lijepa? Pitanje je: je li ona doista jedna od najljepših žena 21. stoljeća? Za mene ni blizu. Taj germanski izgled, tanka gornja usna, preširoke oči prosječne boje… Taj naizgled operirani nos! Sve u svemu, za mene je to obično lice, ništa posebno, ali lice koje očito izgleda dobro s mnogo šminke, ali i vještom obradom u Photoshopu. Naime, tako to ide u svijetu mode, ako si in, ako te vole fotografi i dizajneri, progurat ćete i uspjet ćeš. Dobro, možda malo pretjerujem, ali vjerujem da je žena koja ima djecu s Flavijom Briatoreom i Sealom sigurno posebna, radišna i ambiciozna, pa zaslužuje svoju slavu. I, zašto ne – ako je ona dobro platno na kojem se fotografi i dizajneri mogu umjetnički izraziti, onda je to pobjednička formula.

Zašto nema novih bora i stalno izgleda isto?

Međutim, zašto ona nema neke nove bore? Zašto stalno izgleda isto? Otkrit ću vam jednu svoju tajnu. Ona je, siguran sam, u kategoriji koju zovem „no trace face“. To je termin koji koristim za osobe koje su zasigurno imale neke estetske zahvate koji su toliko dobro napravljeni da se laičkim okom ne zamjećuju. A to i jest tajna zanata svakog dobrog estetskog doktora. Pomladiti, zaustaviti kazaljke na satu, ali tako da sve izgleda prirodno, bez velikih promjena. Zato i zovem nekiruršku estetsku medicinu vrstom liječenja kože i higijenom, jer ti „zahvati bez traga“ ostavljaju dojam prirodnosti i čak naglašavaju ljepotu, bez slojeva zavoja i radikalnih promjena u izgledu. Da, Heidi je svakako posegnula za dobrim starim botoxom, hijaluronskim filerom, plazmom ili nekim laserom, ali diskretno, naizgled nevidljivo.

Da, znam, Heidi je u svojoj već poznatoj izjavi, kada je komentirala pojavu bora na čelu u žena iz njene struke, rekla: „Kada se pojave bore, žene biraju botox ili šiške, ja biram šiške.“ Vjerujemo li joj? Naposljetku, to tijelo? Pogodili ste, čak i kada je bila „anđeo“, njezino je tijelo meni bilo odveć germansko, ravno, bez oblina, ne kao u hrvatskih cura koje uvijek imaju seksi obline. No, dobro, na Googleu još možemo vidjeti fantastično tijelo, i to nakon toliko poroda. Kako? Lako!

Prvo, imala je silikonske implantate, to je posve očito. I drugo, da, vježbala je! Ali nije samo vježbala, vjerujte mi. Njezino tijelo sada čak ima nove obline, a trbuh joj je jako brzo opet postao ravan nakon poroda. Izgleda fantastično, lako je priznati. Ali Vaser Lipo ultrazvučna liposukcija, koja je iznimno popularna u Americi, gdje Heidi živi, sigurno je imala posla. Taj high definition, ti oblikovani mišići, pa čak i one male neravnine na trbuhu, iz kojeg je, prema mom mišljenju, izvađeno previše masti, sve su mali znakovi da Heidi koristi mnogo naprednih „no trace“ alata današnje estetske medicine.

 

Novosti
Gloria.hr: "Plasmage tretmanom podignite kapke bez operacijskog zahvata"

Estetica.hr: "Tretman od 15 minuta rješava spuštene očne kapke i nepravilnosti na koži"

Dokumentarac u spomen prof. dr. Bošku Milojeviću povodom obilježavanja 50. godina estetske medicine

VELIKA PROSLAVA POVODOM 50 GODINA ESTETSKE MEDICINE - Poliklinika Milojević proslavila 50 godina tradicije

Blog
Dr. Nikola Milojević: "No trace face"- tajna dobrog izgleda Heidi Klum s 44 godine

Prof. dr. Boško Milojević – Velikan, vizionar i začetnik moderne estetske medicine

Poznati kod nas
Sanja Doležal skinula kilograme zahvaljujući revolucionarnom tretmanu CryoVac u Poliklinici Milojević

Ksenija Pajić na laseru Genesisu

Iz stranih medija
Dr. Nikola Milojević u časopisima "LadiesIn" i "Ljepota&Zdravlje"

Dr. Milojević u intervjuu za emisiju: "Konačno petak"

« povratak