home  
 
Poliklinika Milojević T +385 (0)1 485 4441
E
A Gundulićeva 40,
10000 Zagreb, Hrvatska
Poliklinika Milojevic - Facebook
Poliklinika Milojević - Twitter
Poliklinika Milojević - YouTube
Poliklinika Milojević - LinkedIn
Poliklinika Milojević - Instagram
 
Pronađite tretman za sebe!
Dogovorite termin Dojmovi pacijenata Posjetite nas u Londonu! Loyalty program
 
15.10.2012.
Imajte usne kao Marilyn!

"You know how to whistle, don't you,Steve? You just put your lips together and... blow!" - legendarna je rečenica koju je Lauren Bacall uputila Huphreyu Bogartu još davne 1944. u holivudskom remek djelu Imati i nemati.

U povijesti rock glazbe, filma i slikarstva 20. i 21. stoljeća, usne su još uvijek igrale glavnu ulogu, stoga nije ni čudo što smo danas njima čak pomalo i opsjednuti!

Od najseksi usnica 20. stoljeća - onih napućenih usnica slavne Marilyn Monroe, pa do moderne verzije 21.st. Angeline Jolie, od Andya Warhola do legendranih usnica s isplaženim jezikom, zaštitnog znaka Rolling Stonesa, usnice su predstavljele magični simbol ljubavi, seksipilnosti i ljepote.

TA SLATKA OPSESIJA...

Lijepe usne oduvijek su privlačile pažnju, a često su smatrane " vratima" čovjeka. Usnama se ljubimo, smijemo, jedemo, govorimo, fućkamo...one govore tisuću riječi, bez i da se pomaknu...Pa zar je čudno onda da je taj predivni, suptilni organ u današnje vrijeme postao svojevrsna opsesija mnogih? A ta opsesija datira još iz davnina.

Još u Mezopotamiji, preteča ruža za usne bila je prašina zdrobljenog dragog kamenja. U starom Egiptu, Kleopatra je proizvela svoj " lipstick" gnječeći egzotične kukce...zbog toga se, navodno ,i otrovala!

NE TRAJNIM FILERIMA!

Gledajući kiruršku povijest "isticanja" usana, početkom 20. stoljeća, povećanje obujma usana operacijom brzo je postala zastarjela metoda s groznim nuspojavama. Slijedile su katastrofalne silikonske usnice, prije 15-ak godina, koje , nažalost, gledamo i danas, ali zbog kojih smo primili poruku : " Ne koristite trajne filere!"

Tada su se usnice punjene kolagenom pokazale u punom sjaju, ali on je trajao samo dva mjeseca jer je materijal bio rađen od svinjskih tkiva... sve dok jedan genijalni Šveđanin nije stabilizirao hijaluron! Svijet usana i mogućnost njihove korekcije promjenio se zauvijek prije 12-ak godina kada je tvrtka Q-med na tržište lansirala -Restylane! Žene su napokon dobile priliku da, za malo novaca i bez rizika od nuspojava, naprave životnu, estetsku promjenu.

ŠTO SE SVE SADA MOŽE NAPRAVITI NA USNAMA?

Usne je moguće oblikovati i povećati mladim ženama koje žele samo onaj " ekstra dojam", ali i onim starijim čije su usnice s godinama izgubile volumen i svježinu. Njihova česta primjedba je da im usnice nemaju više dovoljno "mesa" za nanošenje ruža te da im on "curi" u pušačke bore iznad rubova usana. Pomoću najmodernijih dermalnih filera, kao što su Restylane Lip Refresh i Lip Volume, sada je moguće ispuniti te borice, osvježiti usnice, vratiti im volumen i hidrataciju. Kod mladih žena moguće je postići volumen o kojem su do tada samo sanjale, moguće je pojačati "roščiće", napraviti oblik "srcolikih usana", podignuti kutove...mogućnosti tog nekirurškog estetskog zahvata su gotovo beskrajne. Što je najvažnije-hijaluron u dobrim rukama preobrazit će usne u suptilne, volumiozne, vlažne... potpuno prirodnog izgleda.

USNE U SKLADU S PROPORCIJAMA LICA

Kod oblikovanja usana jako je važno pratiti sveto pravilo proporcije lica: to znači da gornja usnica treba obuhvaćati oko jednu trećinu, a donja usna dvije trećine veličine cijele usnice. Zahvati augmentacije usana Restylane filerima su prava forma umjetnosti i užitak ih je izvoditi. Ove moderne nekirurške augmentacije usana daju nevjerojatne rezultate., brze su i bezbolne, jer je Restylane najmodeniji dermalni filer koji sada u sebi sadrži i malu količinu lidokaina. Putem tankih igala ili modernih kanila fileri se apliciraju lagano i bezbolno , pa pacijenti sada mogu tražiti oblik usana koji žele, te dobiti učinkovit antiaging tretman ovog centra ljudske ljepote. Restylane Lip Volume i Refresh rade točno ono što njihova imena i govore, a rezultati su trenutni i traju 6 do 18 mjeseci. Dakako iznimno je važan broj "utakmica u nogama" eksperta u ovoj grani medicine, stoga birajte pažljivo i nećete se razočarati. Za kraj,izjava još jedna legende Hollywooda,Audrey Hepburn: "Za lijepe oči, gledajte dobro u ljudima. Za atraktivne usne, govorite ljubazne riječi..."

Pogledajte cijeli članak ovdje.

 

Novosti
Intervju za časopis "Poslovni savjetnik": "50 godina estetske medicine u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi"

Časopis Story o nama: "Život bez podočnjaka pomoću filera"

Gloria.hr: "Plasmage tretmanom podignite kapke bez operacijskog zahvata"

Estetica.hr: "Tretman od 15 minuta rješava spuštene očne kapke i nepravilnosti na koži"

Blog
Dr. Nikola Milojević: "Dva revolucionarna tretmana za oblikovanje tijela i uklanjanje masnih naslaga"

Dr. Nikola Milojević: Pametno zrcalo za Snjeguljičinu maćehu

Poznati kod nas
Sanja Doležal skinula kilograme zahvaljujući revolucionarnom tretmanu CryoVac u Poliklinici Milojević

Ksenija Pajić na laseru Genesisu

Iz stranih medija
Dr. Nikola Milojević u časopisima "LadiesIn" i "Ljepota&Zdravlje"

Dr. Milojević u intervjuu za emisiju: "Konačno petak"

« povratak