home  
 
Poliklinika Milojević T +385 (0)1 485 4441
E
A Gundulićeva 40,
10000 Zagreb, Hrvatska
Poliklinika Milojevic - Facebook
Poliklinika Milojević - Twitter
Poliklinika Milojević - YouTube
Poliklinika Milojević - LinkedIn
Poliklinika Milojević - Instagram
 
Nikola Milojević
Dr. Nikola Milojević
Jedan od vodećih engleskih estetskih doktora otvorio polikliniku u Hrvatskoj
Pronađite tretman za sebe!
Milojević TV
Zdrav način života
Medicinski turizam
 
15.10.2012.
Imajte usne kao Marilyn!

"You know how to whistle, don't you,Steve? You just put your lips together and... blow!" - legendarna je rečenica koju je Lauren Bacall uputila Huphreyu Bogartu još davne 1944. u holivudskom remek djelu Imati i nemati.

U povijesti rock glazbe, filma i slikarstva 20. i 21. stoljeća, usne su još uvijek igrale glavnu ulogu, stoga nije ni čudo što smo danas njima čak pomalo i opsjednuti!

Od najseksi usnica 20. stoljeća - onih napućenih usnica slavne Marilyn Monroe, pa do moderne verzije 21.st. Angeline Jolie, od Andya Warhola do legendranih usnica s isplaženim jezikom, zaštitnog znaka Rolling Stonesa, usnice su predstavljele magični simbol ljubavi, seksipilnosti i ljepote.

TA SLATKA OPSESIJA...

Lijepe usne oduvijek su privlačile pažnju, a često su smatrane " vratima" čovjeka. Usnama se ljubimo, smijemo, jedemo, govorimo, fućkamo...one govore tisuću riječi, bez i da se pomaknu...Pa zar je čudno onda da je taj predivni, suptilni organ u današnje vrijeme postao svojevrsna opsesija mnogih? A ta opsesija datira još iz davnina.

Još u Mezopotamiji, preteča ruža za usne bila je prašina zdrobljenog dragog kamenja. U starom Egiptu, Kleopatra je proizvela svoj " lipstick" gnječeći egzotične kukce...zbog toga se, navodno ,i otrovala!

NE TRAJNIM FILERIMA!

Gledajući kiruršku povijest "isticanja" usana, početkom 20. stoljeća, povećanje obujma usana operacijom brzo je postala zastarjela metoda s groznim nuspojavama. Slijedile su katastrofalne silikonske usnice, prije 15-ak godina, koje , nažalost, gledamo i danas, ali zbog kojih smo primili poruku : " Ne koristite trajne filere!"

Tada su se usnice punjene kolagenom pokazale u punom sjaju, ali on je trajao samo dva mjeseca jer je materijal bio rađen od svinjskih tkiva... sve dok jedan genijalni Šveđanin nije stabilizirao hijaluron! Svijet usana i mogućnost njihove korekcije promjenio se zauvijek prije 12-ak godina kada je tvrtka Q-med na tržište lansirala -Restylane! Žene su napokon dobile priliku da, za malo novaca i bez rizika od nuspojava, naprave životnu, estetsku promjenu.

ŠTO SE SVE SADA MOŽE NAPRAVITI NA USNAMA?

Usne je moguće oblikovati i povećati mladim ženama koje žele samo onaj " ekstra dojam", ali i onim starijim čije su usnice s godinama izgubile volumen i svježinu. Njihova česta primjedba je da im usnice nemaju više dovoljno "mesa" za nanošenje ruža te da im on "curi" u pušačke bore iznad rubova usana. Pomoću najmodernijih dermalnih filera, kao što su Restylane Lip Refresh i Lip Volume, sada je moguće ispuniti te borice, osvježiti usnice, vratiti im volumen i hidrataciju. Kod mladih žena moguće je postići volumen o kojem su do tada samo sanjale, moguće je pojačati "roščiće", napraviti oblik "srcolikih usana", podignuti kutove...mogućnosti tog nekirurškog estetskog zahvata su gotovo beskrajne. Što je najvažnije-hijaluron u dobrim rukama preobrazit će usne u suptilne, volumiozne, vlažne... potpuno prirodnog izgleda.

USNE U SKLADU S PROPORCIJAMA LICA

Kod oblikovanja usana jako je važno pratiti sveto pravilo proporcije lica: to znači da gornja usnica treba obuhvaćati oko jednu trećinu, a donja usna dvije trećine veličine cijele usnice. Zahvati augmentacije usana Restylane filerima su prava forma umjetnosti i užitak ih je izvoditi. Ove moderne nekirurške augmentacije usana daju nevjerojatne rezultate., brze su i bezbolne, jer je Restylane najmodeniji dermalni filer koji sada u sebi sadrži i malu količinu lidokaina. Putem tankih igala ili modernih kanila fileri se apliciraju lagano i bezbolno , pa pacijenti sada mogu tražiti oblik usana koji žele, te dobiti učinkovit antiaging tretman ovog centra ljudske ljepote. Restylane Lip Volume i Refresh rade točno ono što njihova imena i govore, a rezultati su trenutni i traju 6 do 18 mjeseci. Dakako iznimno je važan broj "utakmica u nogama" eksperta u ovoj grani medicine, stoga birajte pažljivo i nećete se razočarati. Za kraj,izjava još jedna legende Hollywooda,Audrey Hepburn: "Za lijepe oči, gledajte dobro u ljudima. Za atraktivne usne, govorite ljubazne riječi..."

Pogledajte cijeli članak ovdje.

 
Dogovorite termin
Dojmovi pacijenata
Posjetite nas u Londonu!

Novosti
Hrvatski mediji prenose: Pet godina tradicije Vaser lipo tehnologije u Poliklinici Milojević

Idealno rješenje za Božić: poklon bonovi u Poliklinici Milojević

Prestižni engleski magazin Tatler uvrstio je dr. Nikolu Milojevića na svoju listu top estetskih liječnika u Velikoj Britaniji

Časopis "Moje zdravlje": Matične stanice Eliksir mladosti; samopomlađivanje krvnom plazmom

Blog
‘Ne grizite se zbog nekoliko dana hedonizma’

Smrzavanje masti - revolucija u nekirurškoj liposukciji

Poznati kod nas
Naša najpoznatija pjevačica Nina Badrić postala je zaštitno lice poliklinike Milojević

Ksenija Pajić na laseru Genesisu

Iz stranih medija
Dr. Milojević za Londonski časopis "Woman's Own"

Tatler magazin objavljuje Doktor Nikola Milojević proglašen vodećim stručnjakom za estetsku medicinu u Velikoj Britaniji

« povratak