home  
 
Poliklinika Milojević T +385 (0)1 485 4441
E
A Gundulićeva 40,
10000 Zagreb, Hrvatska
Poliklinika Milojevic - Facebook
Poliklinika Milojević - Twitter
Poliklinika Milojević - YouTube
Poliklinika Milojević - LinkedIn
Poliklinika Milojević - Instagram
 
Pronađite tretman za sebe!
Dogovorite termin Dojmovi pacijenata Posjetite nas u Londonu! Loyalty program
 
29.12.2016.
Jutarnji list: "Boytox! Hrvati sve češće botoksom peglaju bore, a djeluje i protiv znojenja"
Jutarnji list: "Boytox! Hrvati sve češće botoksom peglaju bore, a djeluje i protiv znojenja"

Botoks više nije samo za žene. Čini se da se današnji muškarci, posebice metroseksualci, također boje bora i starenja. U inozemstvu je ovaj trend prigrljen odavno, no i u hrvatskim estetskim klinikama, kako doznajemo, sve je više muških pacijenata. Gotovo trećina.

Britanci su ovaj rastući trend prozvali "boytox", a muški obraćenici u kozmetičkoj industriji najčešće peglaju bore, ponajviše one između obrva nastale mrštenjem, one sitne oko očiju, korigiraju podočnjake i ispravljaju iskrivljene noseve. Sve to nekirurškom estetikom, "lunch time" tretmanima koji traju samo nekoliko minuta i uglavnom su potpuno bezbolni.

No, često tretmani botoksom, koji je u posljednja dva desetljeća donio najveći napredak u suvremenoj estetskoj i općoj medicini, kod muškaraca, naravno kao i kod žena, nisu samo estetske prirode.

- Njime se danas uspješno liječe glavobolje i migrene, a muškarci botoks često ubrizgavaju u pazuh i dlanove zbog prekomjernog znojenja - tumači naš najpoznatiji stručnjak za botoks Nikola Milojević. Kod njega je taj zahvat napravio i proslavljeni tenisač Goran Ivanišević i preporodio se.

- Botoks je idealan kod hiperhidroze, odnosno prekomjernog znojenja. Djeluje tako da privremeno blokira provodljivost kemijskih signala živaca koji djeluju na stimulaciju znojnih žlijezda. Ovaj tretman ne liječi problem hiperhidroze, već eliminira prekomjerno znojenje, u prosjeku do dvanaest mjeseci. Nakon nekoliko mjeseci osoba može očekivati postupni povratak simptoma i, ako želi, može ponoviti tretman. Većini osoba dovoljno je takav postupak učiniti dva puta godišnje - objašnjava jedan od naših najcjenjenijih estetskih liječnika, kojem su britanski mediji dali laskavu titulu "kralj botoksa".

Nikola Milojević sam je obavio 50-ak tisuća tretmana s botoksom i filerima te više od osam tisuća tretmana nekirurškog uklanjanja podočnjaka, na koji mu dolaze pacijenti iz svih dijelova svijeta. U Hrvatskoj je dugo postojao tabu oko botoksa, navodi Milojević, koji je ordinaciju u Hrvatskoj otvorio 2011. godine, tek nakon velikog uspjeha svoje prve klinike, poznate Milo Clinic u Londonu, posvećene nekirurškoj estetici.

Česte predrasude su da je botoks otrovan, da daje neprirodan izgled i slično. No, botoks, navodi liječnik, nije nikakav otrov, nego, dapače, prirodni protein bez dugotrajnih nuspojava. Tretman njime traje samo 5 - 10 minuta i praktički je bezbolan. Rezultati botoksa postaju vidljivi nakon dva do sedam dana, a učinak bi trebao trajati oko tri do šest mjeseci. Botoks se metabolizira lokalno na mjestu injektiranja i ne širi se ostalim dijelovima tijela. U slučaju da pacijent odluči prekinuti tretmane, vanjština će se vratiti u početno stanje.

- Inače, tijekom više od 30 godina primjene botoksa u medicini nije zapažena nijedna ozbiljna alergijska reakcija i zbog takve dugovječnosti primjene možemo sa sigurnošću zaključiti da ne izaziva nikakve dugotrajne nuspojave - napominje Milojević.

Kad počnu priče o metodama pomlađivanja, prva asocijacija uvijek su poznati i slavni, no, stvarnost je posve drugačija.

- Bore podjednako smetaju i ribarima i osobama s televizije, a u svojoj ordinaciji od jutros sam imao čak 30 posto muškaraca. Moram reći da je sve češći slučaj da na neinvazivne korekcije dolaze anonimni trgovci, učitelji, ribari, liječnici, bankovni službenici itd. Ukratko, obični muškarci i žene, koji žele izgledati bolje, ljepše i mlađe - navodi svoja iskustva Milojević.

Zahvate ne plaćaju kao u filmovima, debelim snopovima novčanica, već za svoj novi, podmlađeni izgled odvajaju mjesečni iznos u ratama. Činjenica je i da si danas mnogi mogu priuštiti tretmane botoksom, koji stoje od 2000 do 4000 kuna, ovisno o vrsti zahvata.

 

Novosti
Intervju za časopis "Poslovni savjetnik": "50 godina estetske medicine u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi"

Časopis Story o nama: "Život bez podočnjaka pomoću filera"

Gloria.hr: "Plasmage tretmanom podignite kapke bez operacijskog zahvata"

Estetica.hr: "Tretman od 15 minuta rješava spuštene očne kapke i nepravilnosti na koži"

Blog
Dr. Nikola Milojević: "Dva revolucionarna tretmana za oblikovanje tijela i uklanjanje masnih naslaga"

Dr. Nikola Milojević: Pametno zrcalo za Snjeguljičinu maćehu

Poznati kod nas
Sanja Doležal skinula kilograme zahvaljujući revolucionarnom tretmanu CryoVac u Poliklinici Milojević

Ksenija Pajić na laseru Genesisu

Iz stranih medija
Dr. Nikola Milojević u časopisima "LadiesIn" i "Ljepota&Zdravlje"

Dr. Milojević u intervjuu za emisiju: "Konačno petak"

« povratak