home  
 
Poliklinika Milojević T +385 (0)1 485 4441
E
A Gundulićeva 40,
10000 Zagreb, Hrvatska
Poliklinika Milojevic - Facebook
Poliklinika Milojević - Twitter
Poliklinika Milojević - YouTube
Poliklinika Milojević - LinkedIn
Poliklinika Milojević - Instagram
 
Pronađite tretman za sebe!
Dogovorite termin Dojmovi pacijenata Posjetite nas u Londonu! Loyalty program
 
05.06.2013.
Prvi i ekskluzivni intervju dr. Milojevića o svom velikom povratku u Hrvatsku u časopisu Globus - "vintage" intervju

Nasljednik hrvatskog Kralja skalpela

Nikola Milojević u Londonu je poznati doktor za estetsku medicinu kojeg je, primjerice, list Daily Exspress nazvao najvećim stručnjakom za botox. Kroz njegovu su kliniku Milo u Harley Streetu prošli i mnogi Hrvati koji bi u Londonu, osim poslovno i u shopping, svratili i na "peglanje bora". Za mlađu generaciju Nikola Milojević je londonski doktor koji je odrastao u Kozarčevoj ulici, no za stariju generaciju on je prije svega sin pokojnog dr. Boška Milojevića, doajena plastične kirurgije. Pod skalpelom legendarnog Boška našle su se gotovo sve najveće Hratske, tada jugoslovenske zvijezde. Osim toga, on je bio i učitelj danas najpoznatijim plastičarima Glumičiću i Boriću. Dr. Milojević je početkom 60-ih godina u bolnici na Šalati bio glavni otorinolaringolog i kasnije estetski plastični kirurg. Potom je otišao u Ameriku na Iowa University, gdje je bio profesor, radio je i s astronautima za NASU na vestibularnom aparatu, a na Johns Hopkins Universityju bio je ravnatelj odjela plastične kirurgije. U Hrvatsku se vratio 1967.godine i osnovao svoju kliniku za otorinolaringologiju i estetsku plastičnu kirurgiju u Zvonimirovoj ulici koja je radila 25 godina. Bila je to prva privatna klinika u Istočnoj Europi.

Karijera u Engleskoj

Nikola Milojević od 11. godine živio je u Londonu, gdje je njegov otac također radio, ondje je završio studij medicine i specijalizaciju. Plan je bio da preuzme očev posao kad završi studij, ali je Boško Milojević preminuo 1992. godine, te Nikola ostaje u Engleskoj. U Zagreb se želio vratiti tek kad se afirmira u Londonu. Cijene njegove usluge bit će od 1800 do 4500 kuna, za botox, pa do vrtoglavih 20000 kn za novi hit Macrolane za povečavanje grudi injekcijom. Riječ je o gelu hijaluronske kiseline - kiseline koja se nalazi u ljudskom tijelu, a koja se brine i za mladolik izgled kože. U Europi se Macrolane upotrebljava od početka 2008, kad je stigao u London gdje se dosta koristi. Radi se o nekirurškom povećanju grudi pod lokalnom anestezijom, bez silikonskih implantata. Povećava grudi za jedan do dva broja.
- Napravi se mali rez od pola centimetra ispod dojke i kroz tanku kanilu se uštrca oko sto ml Macrolane u svaku dojku. Macrolane gel se stavi ispod tkiva dojke, ali iznad pectoralis mišića. Nuspojave su rijetke i oporavak traje dan-dva - opisuje dr. Milojević. Čitav postupak traje tek 30-ak min. Prednost je zahvata da su rezultati puno prirodniji po izgledu, ali i na dodir, a izbjegnute su nuspojave vezane za operacije. No, zahvat se mora ponavljati svakih 18 mjeseci.

Vraćate se u Zagreb gdje ime dr. Boška Milojevića ima velik ugled. Planirate li svojevrsni nastavak očeve karijere?
Velika mi je želja nastaviti očev rad. Da moj otac nije prerano preminuo, već bih se krajem 90-ih vratio i radio uz njega u klinici u Zvonimirovoj. Tata je uvijek govorio: "jedva čekam da mi se dijete vrati da mu dam nož u ruke i da ga naučim operirati". S obzirom na to da je umro 1992, za vrijeme mog studija, nikad nisam preuzeo kliniku, što mu je bila najveća želja. Nisam se htio vratiti kao početnik i nastavio sam svojim putem. Iako sam oduvijek znao da ću se vratiti u Hrvatsku, moja supruga mi je velika inspiracija, uvjerila me da to trebam napraviti što prije jer je život u Zagrebu ljepši i ugodniji, naročito za djecu. Klinika u Engleskoj vući će me u London svaki mjesec.

Tim u Petrovoj

Radit ćete u klinici u Petrovoj ulici s plastičarom Vladimirom Borićem, kojeg je vaš otac učio "zanatu" kao i Glumičića?
Moj je otac zaposlio Vladimira Borića u svojoj klinici kao mladog i potencijalno odličnog kirurga krajem 80-ih godina, a zapravo je njegova ideaja bila da stvori briljantan tim doktora kojemu sam se i ja trebao pridružiti. Svako ljeto sam asistirao u klinici i puno sam vremena proveo s Vladom. Za Vladu još uvijek radi i Blaženka, jedna od nekada medicinskih sestra mojeg oca.

Kod dr. Boška Milojevića na zahvatima su bile mnoge zvijezde iz doba bivše Jugoslavije?
Kod njega su bili mnogi slavni ljudi, a iznenadilo me koliko njih kad sam ih sve vidio na tatinu sprovodu. Diskrecija mi naravno ne dopušta da ih imenujem, O poznatima koji dolaze k meni ne mogu puno reći osim da je bilo puno poznatih engleskih spikera, tv-glumaca i natjecatelja Big Brothera. Nije preporučljivo navoditi njihova imena jer su poznate tužbe koju je primjerice, Naomi dobila jer je jedan estetski kirurg priznao da joj daje injekcije botoxa.

Jeli vaš otac operirao i neke poznate političare?
On je operirao vrlo mnogo stranih diplomata i njihove supruge i djecu, kao i mnoge naše poznate političare, ali uvijek je sve bilo pod velom tajne jer su vremena bila takva. Meni je najzanimljivija bila priča o jednom poznatom diktatoru iz arapskog svijeta koji je bio pozvao mog oca k sebi na razgovor: govorilo se o tome da treba operirati značajnu osobu u njegovoj administraciji, ali smo naravno svi naslutili da se radi o najvišoj razini. Tata je bio totalno tajnovit i nikada nam nije ispričao cijelu istinu. Bio je hrabar, ali i jako oprezan. Pamtim priču o limizinama s velikom vojnom pratnjom, tajnim destinacijama, pustinjama i legendarnim sastancima. Ali čak i za nas, njegovu najbližu obitelj, sve je ostalo top secret.

Zašto se bavite estetskom medicinom, a ne plastičnom kirurgijom?
Estetska medicina ili kozmetika zapravo je budućnost plastične kirurgije tako da s tom specijalnošću stvarno nastavljam rad svog oca. Za desetljeće ili dva skalpel će postati muzejski eksponat, a to se odnosi na sve grane kirurgije.

Što doista novo donosite u Hrvatsku?
Povećavat ću grudi Macrolenom koji sadrži hijaluronski gel što znaži da se ne upotrebljava silikon, nema kirurškog zahvata nego samo injekcija. Također, otklanjat ću i podočnjake hijaluronom, što se isto radilo kirurškim zahvatom. U Engleskoj se koristi od 2008. i bio sam među prvima koji je prošao školovanje i trening za izvođenje tog zahvata. Koristit ću i kreme i pilinge Obagi, vrlo popularne u Americi i Engleskoj, koje su doslovno čudotvorne za kožu i kojima se čisti koža od hiperpigmetacije, a nestaju i male bore i manji ožiljci.

Kako reći ne

U Zagreb se vraćate u vrijeme recesije, nije li to rizično?
Neki kažu da je to jako hrabro, ali recesija je i u Engleskoj, a meni je posao ove godine porastao za oko 30 posto. O tome se stalno raspravlja na kongresima, otkud taj fenomen; poznato je da za svih recesija ljudi šede na mnogočemu, ali i dalje troše na svoj izgled. U vrijeme velike depresije 1929. porasla je prodaja kozmetike i skupih šešira a u ovoj je recesiji porasla prodaja muških odijela. Bolji self image daje ljudima dodatnu snagu i sigunost za nove uspjehe, to je staro pravilo. Znam da me u Hrvatskoj čeka puno rada i truda i strpljenja.

Koji su negativni aspekti plastične kirurgije?
Zadatak je svakog estetskog doktora i plastičnog kirurga da zna kako postupiti s neurotičnim pacijentima i onima koji boluju od dismorfije tijela i odbiti ih, a to je vrlo težak zadatak koji nije uvijek moguće idealno izvesti. Isto tako, svaki estetski kirurg ili doktor mora uključiti svoje šesto čulo i odbiti pacijente koji jednostavno nemaju dovoljno novca za te zahvate a to isto nije lako. Moraju biti dobri psiholozi, a ako to nisu, onda većinom nastaju negativni aspekti cijele priče.

Cijeli prilog možete pogledati ovdje!

 

Novosti
Intervju za časopis "Poslovni savjetnik": "50 godina estetske medicine u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi"

Časopis Story o nama: "Život bez podočnjaka pomoću filera"

Gloria.hr: "Plasmage tretmanom podignite kapke bez operacijskog zahvata"

Estetica.hr: "Tretman od 15 minuta rješava spuštene očne kapke i nepravilnosti na koži"

Blog
Dr. Nikola Milojević: "Dva revolucionarna tretmana za oblikovanje tijela i uklanjanje masnih naslaga"

Dr. Nikola Milojević: Pametno zrcalo za Snjeguljičinu maćehu

Poznati kod nas
Sanja Doležal skinula kilograme zahvaljujući revolucionarnom tretmanu CryoVac u Poliklinici Milojević

Ksenija Pajić na laseru Genesisu

Iz stranih medija
Dr. Nikola Milojević u časopisima "LadiesIn" i "Ljepota&Zdravlje"

Dr. Milojević u intervjuu za emisiju: "Konačno petak"

« povratak