+385 (0)1 485 4441
Britanski "Marie Claire" intervjuirao je dr Nikolu Milojevića o novim trendovima u estetskoj medicini
Britanski "Marie Claire" intervjuirao je dr Nikolu Milojevića o novim trendovima u estetskoj medicini 05. veljače, 2018.

Britanski Marie Claire intervjuirao je dr. Nikolu Milojevića o novim trendovima u estetskoj medicini. Baby botox tretmani na velika su vrata ušla u svijet influencera, a dr. Milojević otkrio je kako na tome možemo zahvaliti

Meghan Markle, novoj članici britanske kraljevske obitelji. 'Heart-shapped' usne prirodnog izgleda novi su hit među influencerima, dok zamrznuto lice Kylie Jenner odlazi u zaborav. Zašto se sve više mladih odlučuje na tretmane botoxom, kako oni djeluju i kolika im je cijena saznaje u novom intervju dr. Nikole Milojevića.

"Manje Kardashian, više Markle"

Baby Botox velika je vijest među influencerima na društvenim mrežama - i ovaj će trend kozmetičke kirurgije uskoro preplaviti Insta-feed u vašoj blizini. Zapravo, vjerojatno ste ga već vidjeli, ali možda na prvi pogled niste shvatili o čemu se radi.

Zaboravite na "duck face" i zamrznuto lice - gradom se širi novi look, 'au naturel', zvan Baby Botox. Predvidljivo, stručnjaci kažu da je Meghan Markle pokrenula taj trend prema svemu što je prirodno lijepo. "Vidio sam da nemali broj pacijenata u našu kliniku dolazi sa slikom Kylie Jenner", kaže dr. Nick Milojević, vlasnik i voditelj klinike Milo, vodeće u Harley Streetu. "Sasvim iskreno, to nije baš fantastičan prikaz onoga što tretmani za usne mogu postići. U 2018. ćemo zasigurno vidjeti prirodnije usne koje su u skladu s drugim značajkama lica umjesto da dominiraju. Za to možemo zahvaliti Meghan Markle i njezinim lijepo prirodnim, ali svejedno punim usnama."

Budući da se sve više žena u svojim dvadesetim i tridesetim godinama prijavljuje za Baby Botox, što o njemu trebamo znati?

Što je Baby Botox?

Ukratko, to znači "mini Botox" umjesto potpunog tretmana. Namjera mu je da se suprotstavi zamrznutom izgledu lica koji kao da je postao pravilo u holivudskim krugovima. Moderni influenceri i fotomodeli traže nešto suptilnije. Dr. Nick Milojević objašnjava: "Baby Botox tretmani uključuju manje doze botoksa koje se ubrizgavaju u uobičajena područja - usne i čelo - a između tretmana prave se dulje stanke. Dok su u prošlosti žene tražile dvije ili tri injekcije po tretmanu, sad je vjerojatnije da ću preporučiti samo jednu ili čak polovicu. To znači da je licu ostavljena veća gipkost."

Koliko košta Baby Botox?

"Za preporučena tri tretmana u razmaku od po mjesec dana, govorimo o oko 800 funti, ovisno o vrsti tretmana koju odaberete", dodaje dr. Milojević. "Nedavno sam bio na jednoj zabavi gdje me je za večerom neka 25-godišnja žena pitala bih li joj usne mogao oblikovati u obliku srca, kao kod Meghan Markle. Nekoliko me je fotomodela također pitalo isto. Naglašena pačja usta očito su stvar prošlosti, a razlog za njih bila je upotreba previše punila i to na pogrešnim mjestima - tj. previše u gornjoj usnici. Kao opće pravilo, ako podijelite ukupnu veličinu usana na tri dijela, donja usna treba biti dvije trećine ukupne veličine, a gornja usna jednu trećinu. Godinama je to bilo neuravnoteženo."

Kako Baby Botox djeluje?

Velik dio privlačnosti tog tretmana za "millenial" generaciju u tome je što je ona preventivna, a ne pretjerano korektivna. "Obično preporučujem punila zasnovana na krvnoj plazmi bogatoj pločicama iz vaše vlastite krvi (tzv. 'vampirski tretman lica')," kaže dr. Milojević. "Ona s vašim matičnim stanicama djeluju na proizvodnji prirodnog kolagena - koji usnama daje suptilno punašni izgled. To također hidratizira kožu i štiti od oštećenja od sunčevih zraka, pa daje čudesno svjež, mladenački izgled. Jedna mi je žena u kasnim dvadesetim godinama, fotomodel, nedavno došla želeći da što dulje održi svoj sjaj. Baby Botox dobar je za pomlađivanje kože bez ekstremnih učinaka punila ili botoksa."

Orginalan članak pročitajte ovdje.

Britanski "Marie Claire" intervjuirao je dr Nikolu Milojevića o novim trendovima u estetskoj medicini
Fotogalerija

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Gundulićeva 40
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

Newsletter
Obavijest o obradi osobnih podataka