Dr. Milojević: 'Savjetovao sam Kate Middleton da ne stavlja filere. Vrlo je simpatična'
Dr. Milojević: 'Savjetovao sam Kate Middleton da ne stavlja filere. Vrlo je simpatična' 05. ožujka, 2022.

Najtiražnije dnevne novine u Hrvatskoj 24sata napravile su veliki životni intervju s dr. Nikolom Milojevićem. Govorio je djetinjstvu u Zagrebu, životu u Engleskoj, otkrio zanimljivosti o sebi i poznatim osobama koje je sretao:

Najviše me veseli kad me pacijent zagrli jer sam mu izravnao nos, opušta me sport i obožavam putovanja, kaže nam Nikola Milojević koji se školovao u Londonu. Tamo su ga prozvali kraljem botoksa

Otac, sportaš, ronilac i doktor estetske medicine. To je, ukratko, opis mirnog i staloženog Nikole Milojevića, koji klinike za estetsku medicinu ima u Zagrebu i Londonu. Djetinjstvo mu je, kaže, bilo lijepo i bezbrižno, a tad se i "zarazio" poslom kojim se danas bavi. Njegov otac, profesor Boško Milojević, bio je jedan od europskih pionira moderne plastične kirurgije i prvu je privatnu kliniku za estetsku kirurgiju otvorio 1967. godine u Zagrebu, a bila je prva u regiji.

Kakvo je bilo Vaš djetinjstvo?

Moje djetinjstvo je bilo lijepo. Odrastao sam bezbrižno u Zagrebu u Kozarčevoj ulici i uz tatinu kliniku na uglu Šubićeve i Zvonimirove. Ljeta smo provodili u Rovinju, zimi išli na skijanje u Austriju i Italiju. Putovali smo i kod rodbine u Ameriku. Išao sam u školu na Pantovčak. Kad sam imao 11 godina odselili smo u Englesku. Bio je to jedan lijep život uz dvoje roditelja koji su jako pazili na mene i sestru Ivu i jako sam im zahvalan na tome.

Vaš otac, prof. dr. Boško Milojević, bio je "pionir" estetske kirurgije u Hrvatskoj, koliko je utjecao na Vas?

Bio je otorinolaringolog na Šalati. Otvorila mu se prilika za odlaskom u SAD. U Iowu. On je s astronautima tamo radio od 1963. do 1967. U to se doba u Americi rađala estetska kirurgija. Silikoni, nosovi, uši... Upoznao se s ljudima koji su to radili, učio i u bolnici Johns Hopkins. Kada se vratio u Zagreb otvorio je prvu privatnu ordinaciju u bivšoj zemlji. Uskoro su dolazili kod njega od domaćih zvijezda do stranaca iz čitavog svijeta, posebno iz srednje i istočne Europe gdje je on bio prvi u tom polju. Ja sam odrastao s time i bio impresioniran svojim ocem. On mi je uzor i želio sam biti estetski kirurg kao i on. U vrijeme dok sam studirao razvijala se nekirurška estetska medicina i krenuo sam malo drugačijim putem. Ponosan sam na prezime Milojević koje je kao brend na području estetske medicine prisutno više od pola stoljeća.

Jeste li zbog očevih priča poželjeli biti astronaut?

Nisam sanjao biti astronaut, ali volim SF i futurističke filmove te nove tehnologije. Odrastao sam na Ratovima zvijezda i Zvjezdanim stazama gdje je Dr. McCoy sve rješavao laserom. I moja struka je futuristička i pojavljuju se te primjenjuju nove tehnologije. Vjerujem da ćemo s vremenom moći pomoći ljudima da žive 120 godina te da je estetska medicina SF koji se događa danas.

U Londonu ste završili osnovnu i srednju školu? Kako je to bilo, što pamtite iz tog razdoblja?

Išao sam u katoličku osnovnu školu koja je ujedno bila i srednja škola. Bilo mi je čudno, Engleska je ipak drugačija i falila mi je toplina odnosa koje imamo ovdje. Svake godine sam dolazio za praznike na more i u Zagreb. Nedostajale su mi njegove ulice koje poznajem, Dinamo i sve. Ipak prilagodio sam se i Engleskoj, nosio u školi ljubičastu kravatu i smeđi sako, gledao kriket, igrao ragbi. Čak sam trebao postati reprezentativac Hrvatske u ragbiju. Mislim da sam odlaskom vani dobio neku širinu, ali najljepši dio djetinjstva svakako je bio u Hrvatskoj.

Kakvi su danas dojmovi? Biste li postigli toliko da ste ovdje ostali?

Mislim da bi, jer je moj otac bio ovdje dok sam ja studirao u Londonu i uz njega bi učio. Vjerojatno bi me on usmjerio da budem kirurg. I naš medicinski fakultet je jako kvalitetan. Opet tamo sam imao šire vidike i došao sa zvanjem doktora estetske medicine i znanjem te iskustvom u novijoj grani estetike.

Upoznali ste Kate Middleton? Kako je to bilo?

...

Čitav intervju pročitajte u 24sata: https://www.24sata.hr/lifestyle/dr-milojevic-savjetovao-sam-kate-middleton-da-ne-stavlja-filere-vrlo-je-simpaticna-819834

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka