+385 (0)1 485 4441
3 tretmana do 10 godina mlađe kože 01. travnja, 2016.

Vjerujem da danas sve djevojčice u teen dobi nauče osove njegovanja kože: očistiti uvečer i ujutro, nahraniti i hidratizirati, jednom tjedno napraviti piling, nikad ne otići na spavanje sa šminkom, kad grane sunce - stavljati zaštitni faktor itd. To je abeceda lijepe puti. Možete odjenuti najljepše krpice na svijetu, staviti dvije kile pudera i tonu šminke, ali ako koža nije čista i njegovana - ipak ćete izgledati zapušteno, možda čak, oprostite na prejakoj riječi, šlampavo. No, blistav ten dat će cijeloj vašoj pojavi šarm koji se pamti, i poslije prvog dojma. Ako su oči ogledalo duše, koža je zrcalo kultivirane brige za sebe.

Međutim, taman kad nam osnove postanu rutina, dođe vrijeme za naprednu njegu kože - jer već poslije tridesetih htjeli bismo zaustaviti vrijeme, želimo zadržati onu mladenačku gipkost, jedrinu i punoću lica, vrata, dekoltea, ruku… zapravo cijelog našeg najvećeg organa - kože. Njegovanje preparatima protiv starenja kože, svakako je poželjno, ali često, osobito u nekoj dobi, nedovoljno učinkovito. Usto, ne valja imati prevelika očekivanja od krema, seruma, ulja i sl. Sve je to dobro, ali u nekom trenutku valja posegnuti i za ‘jačim’ sredstvima i načinima.

Estetska medicina svakoga dana pronalazi nove metode pomlađivanja kože. Neke su već ne samo eksperimentalno nego i iskustveno dokazano učinkovite, neke su pak toliko nove da o njima premalo znamo, a nitko od nas ne želi biti zamorac. Kakav god problem ili želju imali u pogledu svoga izgleda i njege kože, estetska medicina dat će vam rješenje. Valja se samo posavjetovati s liječnikom - bolje je postaviti gomilu pitanja (pa i ona koja sam se čine glupima), nego brzopleto otići šarlatanima.

Svi su već čuli da se bore brzo ‘brišu’ dermalnim filerima i botoxom, ali valja razmisliti i o raznim drugim mogućnostima. Podočnjaci, nazolabijalne bore, nepravilnosti na nosu - sve je to moguće riješiti filerima kad su iglice u rukama pravog stručnjaka. Nekoliko uboda botoxa protiv bora-mrštilica, i već ste veselijeg odraza. Usput dobijete gratis efekt nestajanja glavobolja i depresije. Rekao bih da je to danas baza za pomlađivanje i njegu kože, ali tek proširena kombinacija daje trajnije i blistavije rezultate. No, tretmani se mogu i kombinirati!

Dovoljno smo se sprdali u medijima i na društvenim mrežama s onima koji su pretjerali s estetskim zahvatima i zato danas više nitko (normalan) ne želi izgledati umjetno ili ‘plastično’, ‘smrznuto’ ili ‘napumpano’. U tom su se smjeru razvijali i tretmani koji daju posve prirodne rezultate: ubrizgavanje krvne plazme, dermalni roleri i proizvodi za ‘ljuštenje’ gornjeg sloja kože.

Možda se borama i ne treba uvijek zamarati, imaju svoj šarm iskustva, nekom licu daju i karakter koji se pamti. Godinama sam razmišljao i sada koristim jedinstvenu kombinaciju 3 moderna tretmana, za pomlađivanje same kože, zacijelivanje i liječenje razno raznih ozljeda koje koža zaprimi tokom godina. Pigmentacije, rupice od akni, pore, gubitak sjaja, neelastičnost, borice, itd. Ovom cutting edge kombinacijom, istinski dobivamo kožu kakvu smo imali pred 10 godina, a sve na jako prirodan način, stimulacijom zacijelivanja same kože, bez ikakvih dodataka.

Sada, kad poslije pedesete koža gubi elastičnost, sjaj, punoću - u pomoć stiže prvi korak, tretman krvnom plazmom, trenutno vjerojatno najpopularnija metoda pomlađivanja. Nakon samo tri temeljita ubrizgavanja vaše pročišćene plazme, najmanje desetak godina nestaje s vašeg lica. U toj dobi često nam je koža samo umorna, a tretman plazmom je pravi ‘spa’ za kožu - kao da ste bili na dugooom, predivnom odmoru s kojeg se vraćate blistavi i sa mnogo samopouzdanja.

Vrlo učinkovito neke probleme kože rješava drugi korak, dermalni roler. Njime možete ukloniti ožiljke (hipertrofične i atrofične) i akne, smanjiti manje i veće bore, strije, pospješiti transdermalni unos aktivnih, ljekovitih tvari. Sićušne iglice medicinskog rolera stvaraju mikrotraume u koži uslijed čega dolazi do samoiscjeljivanja. Koža se sama zalječuje i pomlađuje. Tretman je prije dvije godine u Engleskoj dobio nagradu kao najbolja metoda pomlađivanja.

Naposljetuku, osim čuvenih proizvoda Obagi Nu-Derm koji doslovno oljušte kožu, na raspolaganju vam je i BioActive Peel. Ako ste već i zaboravili kako izgleda blistava, gipka i meka koža, ti tretmani uvjerit će vas da je to moguće u svakoj dobi.

Divno je kod svih tih tretmana i njihovih kombinacija što su posve neagresivni, što vas ne udaljavaju od posla i obveza, što rezultati izgledaju prirodno (naravno, opet pod uvjetom da ste bili u stručnim rukama). Brojne su mogućnosti prije nego što pomislite da morate ‘pod nož’.

Suvremena estetska medicina ima mogućnosti desetljećima održavati vaš izgled mladolikim i njegovanim. A s mladenačkim licem, dulje ćete se osjećati mladim - što god vaš krsni list o tome rekao.

Tako će biti lakše čekati budućnost tretmana za pomlađivanje - hormonalnu terapiju koja će nam ujedno produljiti i životni vijek na više od stotinu godina. Pa tko dočeka, pričat će!

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Gundulićeva 40
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

Newsletter