Urastanje dlačica

Urastanje dlačica

Do urastanja dlačica dolazi kada se dlaka zakovrča unatrag i nastavlja rasti bočno. Poznato je da se neke urastajuće dlake zakrenu natrag u folikul čak i prije nego su izašle iz kože.

Urasle dlake često se vide kod osoba s osobito debelim ili grubim dlakama, osobito nakon pokušaja uklanjanja dlačica brijanjem, te čupanjem pincetom ili voskom.

To se stanje može vidjeti i kod muškaraca i kod žena. Muškarcima dlake obično urastaju na bradi, potiljku i obrazima, a ženama u području bikinija, pazuha i nogu.

Folikuli uraštenih dlaka često postanu mjesto zaraze; to se naziva folikulitisom. Blagi slučajevi folikulitisa često ne traže liječenje i sami zacijele tijekom vremena, no u težim slučajevima urastajuće dlake zahtijevaju profesionalni tretman.

Najjednostavniji način sprečavanja urastanja dlačica jest prestanak brijanja. Ako vam je brijanje ključno za dnevnu rutinu, koristite oštru britvu na vlažnoj koži u smjeru rasta dlake. Važno je da se britva ispere nakon svakog poteza, te da su brijane površine čiste, jer je bakterijama vrlo lako ući na ta područja.

Za urastanje dlačica pružamo sljedeće tretmane:

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka