Dermalni fileri

Dermalni fileri

Dermalni fileri djelotvorno preokreću proces starenja, a upotrebljavaju se za omekšavanje grubih linija lica, popunjavanje bora, podizanje upalih obraza I podočnjaka te za popunjavanje usnica. Rezultati su trenutačni.

Radi se o svojevrsnom umjetničkom procesu, jer kombinacijom botoxa i filera možemo oblikovati konture lica te mu vratiti mladolik izgled i sjaj. Ovim nekirurškim medicinskim preparatima moguće je čak i izravnati kukasti nos.

Sa preko 20,000 izvedenih zahvata sa Restylane i Juvederm hijaluronskim dermalnim filerima, dr. Nikola Milojević ima najveće iskustvo u ovom dijelu Europe, u ovom području estetske medicine.

Dermalni fileri, prije 2022Prije
Dermalni fileri, poslije 2022Poslije
Dermalni fileri, prijePrije
Dermalni fileri, poslijePoslije
Dermalni fileri, prijePrije
Dermalni fileri, poslijePoslije
Prije
Poslije

Koji filer izabrati?

U Poliklinici Milojević koristimo najkvalitetniji izbor modernih filera čiju sigurnost i učinkovitost podupire više stotina kliničkih studija.

Restylane, Perlane, Restylane Lyft, Restylane Kysse, Restylane Volyme i Restylane Vital Skinboosters, moderni su dermalni fileri koje proizvodi GALDERMA na bazi stabilizirane hijaluronske kiseline neživotinjskog porijekla (hijaluronska kiselina prema NASHA konceptu proizvodi se biotehnološkim postupkom u laboratorijskim uvjetima).

Juvederm Vycross moderni su fileri koje proizvodi ALLERGAN, proizvođač botoxa, a uključuju filere: Juvederm Voluma, Juvederm Volux, Juvederm Volift, Juvederm Volbella i Juvederm Volite skinbooster. Također spada u vrstu modernih, biotehnološki sintetiziranih filera na bazi stabilizirane hijaluronske kiseline neživotinjskog porijekla sa najnovijom Vycross tehnologijom.

Prije 6Prije
Poslije 6Poslije
Prije
Poslije

Za što koristimo dermalne filere?

Za korekciju bora sitnih i dubokih linija, te nabora:

Za oblikovanje kontura lica i ispravljanje nedostataka:

Za pomlađivanje suhe i zrele kože:

 • stražnje strane ruku
 • područje dekoltea
 • lice
 • vrat
 • suha koža ispod očiju
Dermalni fileri - prije 2Prije
Dermalni fileri - poslije 2Poslije
Dermalni fileri - prije 1Prije
Dermalni fileri - poslije 1Poslije
Prije
Poslije

Sigurnost? / Je li tretman siguran?

Od 1996. kada je proizvođač Restylane lansirao svoj proizvod, procjenjuje se da je učinjeno više od 10 milijuna tretmana u više od 70 zemalja diljem svijeta. Restylane je biokompatibilan proizvod koji se u tijelu biološki razgrađuje na prirodan i siguran način, a kada se u potpunosti resorbira - nestaje iz tijela. Alergijske reakcije ili dugotrajne nuspojave kao što su infekcije ili stvaranje granuloma vrlo su rijetke.

Fileri hijaluronske kiseline proizvode se biotehnološkim postupkom u laboratorijskim uvjetima, u obliku sterilnog prozirnog gela. Prednost modernih filera jest da nisu permanentni, za razliku od starijih silikonskih filera te da su dugotrajniji u odnosu na zastarjele kolagenske filere. Dodatna prednost hijaluronskih filera jest u tome što ih nije potrebno testirati na alergije jer nisu životinjskog porijekla, za razliku od kolagenskih filera koji potječu iz životinjskog kolagena.

Koliko traje tretman i koliko filera je potrebno?

Kod face lifting pristupa čitavom licu, naravno, ovisno o individualnom stanju pacijenta, apliciramo do 12 ml (pa čak i 16 ml). Pritom koristimo najmodernije dermalne filere kao što su Juvederm ili Restylane.

Tretman podijeljen u više zahvata ukupno traje do tri mjeseca. Kod prosječnog pacijenta apliciramo 4 ml filera po zahvatu s razmakom od 1 mjeseca između svakog zahvata. U dva mjeseca moguća je, ovisno o potrebi, aplikacija do 12 ml filera, ili čak do 15 ml u tri mjeseca.

Dermalni fileri - prije 3Prije
Dermalni fileri - poslije 3Poslije
Prije 4Prije
Poslije 4Poslije
Dermalni fileri - prijePrije
Dermalni fileri - poslijePoslije
Prije
Poslije

Da li je zahvat puno skuplji ako je potrebno više filera?

Kada se paketi koji uključuju 8 ml, 10 ml ili 12 ml filera kupe unaprijed, pacijent će svakako uštedjeti u odnosu na parcijalne zahvate s manje filera, a učinak je bolji i dugoročniji.

Pacijentima se ponekad i 2 ml ili 3 ml čini previše, što je, vjerujemo, posljedica pogrešnog pristupa i tehnike ubrizgavanja filera u prošlosti kada se previše filera apliciralou u samo jednu regiju, ili preplitko. Danas, apliciranjem znatno veće količine filera u dublje slojeve ispod kože i manje količine po cijelom licu, ispod kože gradimo "temelje" i "potporu" čime dobivamo prirodan, nekirurški face lifting.

Količina od 12 ml, je li to mnogo?

Mnogima 12 ml zvuči mnogo, no to su vrlo male količine. Za ilustraciju, nalijte vodu u žlicu juhe - to je više od od 12 ml... Dakle ta količina ili malo veća potrebna je za prirodan i mladolik izgled čitavog lica.

Slika 12 ml

Način djelovanja

S starenjem koža gubi hijaluronsku kiselinu, kolagen, potkožnu masnoću i elastičnost. Kao posljedica, uslijed gravitacijske sile i konstantne upotrebe mišića, lice gubi na volumenu, stvaraju se bore, umorna koža se objesi i klone. Glavni sastojak dermalnih filera koje koristimo jest hijaluronska kiselina kojom zapravo nadomještamo hijaluronsku kiselinu koju tijelo gubi. Fileri u obliku gela injektiraju se vrlo tankom iglom, nakon čega slijedi blaga masaža kako bi se osigurala glatka površina, a rezultati su trenutačni. Injektirana hijaluronska kiselina veže se za vodu i integrira s okolnim kolagenom, vraćajući licu mladolik izgled. Štoviše, posljednja medicinska istraživanja pokazala su kako injekcije hijaluronske kiseline potiču prirodne reakcije u tijelu stvarajući veće količine kolagena, što poboljšava i produljuje rezultate takvih tretmana.

Prije 6Prije
Poslije 6Poslije
Prije
Poslije

Je li tretman bolan?

Najnovija generacija dermalnih filera (Restylane, Perlane i Juvederm Vycross fileri) već u sebi sadrži lokalnu anesteziju koja izolira odnosno umanjuje bol, a sam tretman traje tek 5-15 minuta.

Koliko dugo traju rezultati?

Trajanje rezultata varira od pacijenata do pacijenata, ali učinak tretmana kreće se u rasponu do 12 do 24 mjeseci, iako je iz našeg iskustva vidljivo da učinak traje duže ukoliko se tretmani redovito ponavljaju. Najdugotrajnije rezultate pokazali su Juvederm Volume i Restylane Volyme filera (koriste za uglavnom za podizanje obraza, za obješenu kožu oko brade i za nekirurški facelifting).

Nije neobično da nakon nekoliko godina redovite terapije pacijentu ne treba novi tretman i više od dvije godine. U tom slučaju, potrebna samo manja korektura. Dodatno, naglašavamo brojne primjere gdje rezultati u regijama kao što su nazolabijalne bore, traju i do nevjerojatnih 10 godina!

Izgleda li prirodno?

Nakon tretmana pacijent izgleda posve prirodno jer su koži vraćeni elementi koje je tijekom godina izgubila. Mimika lica ostaje ista, usnice se doimaju senzualnije, lice ponovno zadobiva volumen i koža izgleda mladoliko. Ovi su tretmani poput umjetnosti: lice se oblikuje kao skulptura, teži se klasičnoj ljepoti.

Nuspojave

Crvenilo, otok, podljevi ili osjetljivost na mjestu ubrizgavanja vrlo su rijetke i kratkotrajne nuspojave.

Značajne dugotrajne nuspojave vrlo su rijetke, prema posljednjim istraživanjima: 1 u 25.000 reakcija zabilježena je kao hipersenzibilna.

Oporavak

 • Ne konzumirati veće količine alkohola 24 sata poslije zahvata.
 • Ne vježbati 24 sata nakon zahvata.
 • Ako uočite podljeve, aplicirajte led ili kremu protiv podljeva. Dozvoljeno je korištenje pudera na mineralnoj bazi.
 • Ako ste skloni podljevima, koristiti tablete ili kremu protiv podljeva dan prije tretmana i 5 dana nakon zahvata.
 • Ako ste skloni ranama, aftama, herpesu oko usta, a to biste područje željeli tretirati, raspitajte se kod svog liječnika opće prakse za Zovirax tablete, koje trebate uzimati dan prije i nekoliko dana poslije zahvata.
 • Mi ćemo temeljito izmasirati tretirana područja nakon zahvata, dok se kod kuće možete lagano masirati sami, preko sterilne gaze.
 • Pokušajte izbjegavati solarije i saune 3-4 dana nakon tretmana.
 • U slučaju da vam neke od uputa nisu jasne, osjećate li nuspojave, ili ako sumnjate u uspješnost rezultata, nazovite nas za savjet ili se naručite za kontrolni pregled.

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka