Lasersko uklanjanje kapilara

Lasersko uklanjanje vena i kapilara

Cutera ND YAG 1064 laser

Još jedna inovacija iz našega modernog laserskog centra je tehnologija na koju smo jako ponosni. Uklanjanje kapilara i vena ovim laserom iz američke kuće Cutera bez konkurencije je najučinkovitija tehnologija na svijetu. Kada smo se počeli njime koristiti, i sami smo bili zapanjeni kako kapilare naočigled nestaju sa svakim "pucnjem" lasera, a sada nam je to sasvim normalno i očekivano. Tretman je brz, a rezultati su odlični i trajni.

Što je laserski tretman vaskularnih lezija?

Djelovanjem laserske zrake na venu dolazi do koagulacije ili destrukcije stijenke kapilara i površinskih vena. Tijek krvi se tada preusmjerava u vene koje se nalaze dublje u koži.

Zašto je ovaj tretman drugačiji?

Odabravši optimalnu valnu duljinu i neophodne parametre, Cutera laserom moguće je uspješno tretirati i ukloniti vaskularne lezije na koži lica, trbuha i ekstremiteta. Mogu se tretirati osobe svih tipova kože.

Koji oblici vaskularnih lezija se mogu tretirati?

Laserom Cutera moguće je ukloniti određene vaskularne lezije sa svih područja tijela. Proširene kapilare na koži lica, crvene i plave proširene kapilare na nogama; i cherry angiomi mogu se tretirati, a rezultati su brzi i efikasni. Ipak, izrazito proširene, tortuozne vene na nogama se ne mogu tretirati.

Liječnik će nakon pažljivog pregleda procijeniti koje vaskularne lezije se mogu tretirati.

Lasersko uklanjanje kapilara - prije 1Prije
Lasersko uklanjanje kapilara - poslije 1Poslije
Lasersko uklanjanje kapilara - prije 2Prije
Lasersko uklanjanje kapilara - poslije 2Poslije
Prije
Poslije

Zašto je tretman vaskularnih lezija laserom drugačiji od sklerozacije?

Tretman laserom može se provoditi tijekom cijele godine, nužno ne zahtijeva nošenje elastičnih čarapa nakon tretmana, nema neugodnih injekcijskih uboda.

Koliko tretmana je potrebno?

Broj tretmana je individualan te ovisi o broju, boji i veličini kapilara.

Je li tretman bolan?

Većina pacijenata navodi osjećaj bockanja. Lokalni anestetik u obliku kreme kao i primjena lijekova protiv bolova prije tretmana se, u pravilu, ne primjenjuju.

Međutim, prag boli je individualan, te neki pacijenti zahtijevaju primjenu lokalnog anestetika. Nakon tretmana nema osjećaja boli ili je ona minimalna.

Što se događa nakon tretmana?

Neposredno nakon tretmana može biti izraženo crvenilo kože koje je prolazno.

Rezidualna hiperpigmantacija u području tretirane kože se može pojaviti, a u pravilu nestaje nakon nekoliko tjedana ili mjeseci. U samo određenim slučajevima savjetuje se nošenje elastičnih čarapa nakon tretmana.

Lasersko uklanjanje kapilara - prije 3Prije
Lasersko uklanjanje kapilara - poslije 3Poslije
Prije
Poslije

Koje su popratne neželjene pojave?

Iako mnogi pacijenti ne navode popratne pojave, nekolicina opisuje crvenilo i lokaliziranu, umjerenu oteklinu kože. Ovi simptomi nestaju za 24 sata.

Postoje li ograničenja tjelesne aktivnosti?

Ne. Možete odmah nastaviti uobičajene dnevne aktivnosti. Ne preporučuje se prekomjerna tjelesna aktivnost (trčanje, treninzi) u prva 24 sata nakon tretmana. Potrebno je izbjegavati izlaganje suncu te primjenjivati lokalne pripravke za zaštitu od sunca.

Kada su vidljivi prvi rezultati?

Odmah ili unutar dva do šest tjedana nakon tretmana. U rijetkim slučajevima konačan rezultat se može vidjeti nakon nekoliko mjeseci.

Treba imati na umu da unutar tog vremena mogu nastati i nove proširene kapilare, koje se također mogu ukloniti laserom.

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka