+385 (0)1 485 4441
Kolumna Gloria Glam: Top 10 priprema tijela za ljeto
Kolumna Gloria Glam: Top 10 priprema tijela za ljeto 26. ožujka, 2021.

Neki će reći da je kasno za promjene do ljeta, ali za zdrave životne navike nikada nije kasno - pogotovo uz pomoć estetske medicine. Želite vitko i zategnuto tijelo, glatku kožu ili samo ukloniti mrljice ili kapilare? U moru različitih metoda, uređaja i tretmana pokušao sam iz vlastitog iskustva, ali i onog stečenog kroz susrete s kolegama i različite edukacije izdvojiti TOP 10 tretmana za pripremu tijela za plažu - dostupnih u Hrvatskoj.

ZA OBLIKOVANJE TIJELA

  1. CoolSculpting prvi je na listi jer je apsolutni hit, a i zato što bi se za najbolji učinak do ljeta trebao napraviti prvi. Znanstvenici su davno povezali gubitak masti na dijelovima tijela s hladnoćom i nastao je uređaj CoolSculpting, koji postupkom kriolipolize smrzava masne stanice. Primjenjuje se na "tvrdoglavim zonama" na trbuhu, u struku, na nogama i rukama, podbratku... Djeluje nakon jednog tretmana, a tijelo samostalno izbaci uništene masne stanice kroz 2 do 3 mjeseca. U svijetu se nametnuo kao alternativa kirurškoj liposukciji.
  2. ONDA uređaj je vrlo komplementaran CoolSculptingu iako koristi suprotnu tehnologiju. Inovativnim Coolwaves mikrovalovima uništava masnoće i celulit ispod kože bez ikakvih posljedica po ostalo tkivo. Osim što dubinski toplinom djeluje na masne stanice i celulit, također zateže kožu na površini. Na pitanje "topljenje ili smrzavanje masti", ja kažem - oboje. Prednost tretmana ONDA je vrlo brzo djelovanje.
  3. Med Contour tehnologija je na trećem mjestu iako je po rasprostranjenosti i dostupnosti vrlo vjerojatno kod nas i dalje prvi i nešto povoljniji od ostalih tretmana. Svestran je te kombinira ultrazvuk i radiofrekvenciju za smanjenje masnih nakupina, uklanjanje celulita, limfnu drenažu te zatezanje kože lica i tijela. Prednost je i to što najbrže daje rezultate. Ako ste kampanjac, Med Contour će vam zasigurno omogućiti samouvjereno šetanje plažom.
  4. Legend Pro je najnoviji uređaj na tržištu i vjerujem da će u sljedećim godinama biti jedan od najčešćih tretmana. Istodobno stimulira mišiće i masno tkivo. Prema mojem mišljenju, broj 1 za celulit, a usporedno zateže mišiće pomoću elektrosimulacije. Ukratko, bez vježbanja oblikuje atletsko tijelo, a istodobno smanjuje masne naslage i celulit.
  5. Vaser Lipo za uklanjanje masti, oblikovanje mišića i povećanje grudi revolucionarni je zahvat ultrazvučne liposukcije i, bez obzira na neinvazivne uređaje, još dugo će biti visoko učinkovit za oblikovanje tijela. Starije metode liposukcije i laserske liposukcije su grubi zahvati, koji često ostavljaju neravnine i uključuju dugotrajan oporavak. Vaser radi na principu ultrazvučnih valova kako bi ciljano razbio masne naslage uz istovremeno očuvanje bitnog tkiva. Omogućuje i precizno oblikovanje mišića, npr. na nogama i rukama ili popularni "six pack" na trbuhu. Vlastitim masnim tkivom za jedan broj možete i povećati grudi koje će izgledati prirodno.

ZA UKLANJANJE 'NEŽELJENIH' STANJA

  1. GP Fast Diode i Alexandrite laseri prema mojem iskustvu najučinkovitije i bezbolno uklanjaju dlačice na tijelu. Puno je efektniji od svih kućnih uređaja. Najbolje djelovanje imaju nakon 5 do 7 tretmana i trenutačno su optimalan tretman za bezbolno i trajno uklanjanje dlaka. Najčešće ga koriste žene za bikini zonu i noge te muškarci za dlake na leđima i ramenima. Vremena za uklanjanje dlačica ima i do ljeta ćete zaboraviti da ste ih ikad imali.
  2. Cutera laser za uklanjanje kapilara i vena na nogama. Najučinkovitiji je u dva do tri tretmana u razmaku od mjesec dana, kada kapilare mogu potpuno nestati. Uspješno tretira i vaskularne lezije na koži lica, trbuha i ekstremiteta.
  3. Strije na trbuhu, kožu koja se opustila nakon poroda i slično treba tretirati kombinacijom tretmana kao što je SkinPen microneedling, krvna plazma te Laser Genesis tretman. Pojednostavljeno, potrebno je popraviti konturu kože, oporaviti tkivo i sve skupa zategnuti kako biste uklonili strije i zablistali u kupaćem kostimu.
  4. Sitne bore i pigmentacija na dekolteu i rukama učinkovito rješava kombinacija SkinBoostera te Limelight lasera. Na područje vrata, ruku i dekoltea unosi se hijaluronski gel za poboljšanje kvalitete kože. Djeluje tako da popravlja teksturu kože, a učinak traje i do devet mjeseci. Limelight laser pokazao se već nakon nekoliko tretmana vrlo učinkovitim u uklanjanju mrlja i pjegica od sunca i drugih promjena boje kože.
  5. Botoks protiv znojenja! Da, mnogi iz neznanja imaju pogrešnu sliku, ali to je prirodni protein koji se u medicini koristi dulje od 40 godina i u puno većim dozama nego što ga koristi grana estetske medicine. Botoks vrlo učinkovito sprječava prekomjerno znojenje npr. dlanova, ispod pazuha ili na stopalima, koje se smanjuje od 80 do 100%, a rezultati traju 6 mjeseci.

Originalnu kolumnu za Gloria Glam magazin pročitajte ovdje.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Gundulićeva 40
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

Newsletter
Obavijest o obradi osobnih podataka  |  Pravila nagradnog natječaja - SkinPen