+385 (0)1 485 4441
U Dubrovniku predstavljeni trendovi u pomlađivanju lica i oblikovanju tijela
U Dubrovniku predstavljeni trendovi u pomlađivanju lica i oblikovanju tijela 13. studenog, 2018.

Top estetski liječnici svijeta prošlog mjeseca okupili su se u Dubrovniku. Povod njihovog okupljanja bio je međunarodni estetski kongres The Aesthetic Medicine Congress(TAMC) koji se od 19. do 21. listopada održao u dubrovačkom Palace Hotelu.

U suradnji s British College of Aesthetic Medicine organizirao ga je estetski liječnik Nikola Milojević. Ovaj estetski liječnik s inozemnom karijerom, u Ujedinjenom Kraljevstvu poznato i kao 'kralj botoxa', prvi je u Hrvatskoj u tako velikom broju okupio svjetske stručnjake estetske medicine.

Već sam početak kongresa označio je da se radi o vrhunskom događaju. Kako bi okupljenima objasnio razlog svog povratka u svoj rodni grad i domovinu, dr. Nikola Milojević otvorenje kongresa započeo je videom o prirodnim ljepotama Hrvatske. Tako su se na 10 metarskom ekranu izmjenjivale fotografije Jadranskog mora, Slavonije, Plitvičkih jezera i svih ostalih prirodnih ljepota Hrvatske. Govor nabijen emocijama nije ostavio ravnodušnog niti jednog sudionika kongresa.

Tijekom tri dana kongresa kroz predavanja, radionice i panel diskusije top estetičari obradili su sve aspekte estetske medicine i predstavili svjetske trendove, a mi smo izdvojili nekoliko predavanja koja su pobudila najveće zanimanje sudionika TAMC 2018.

Dr. Tapan Patel, osnivač i ravnatelj Klinike PHI, među stručnjacima i pacijentima prepoznat je kao jedan od najtalentiranijih i najvještijih estetskih liječnika u Velikoj Britaniji. S više od 15 godina kliničkog iskustva te više od deset godina izvođenja estetskih tretmana nedavno je uvršten na listu časopisa Tatler među top 30 anti-aging stručnjaka. Dr. Patel prvog dana kongresa predstavio je novi pristup pomlađivanja lica, takozvani 'whole face approach'. Do nedavno su estetski liječnici rješavali jednu do dvije kritične zone a danas se gleda stanje cjelokupnog lica. Nakon detaljne 'analize' stanja, pristupa se apliciranju filera na svim strateškim mjestima kako bi se napravio nekirurški facelifitng. Riječ je dakle o apliciranju malih količina u sve problematične zone, kao što su obrazi, brada, sljepoočnice itd. Kako filere apliciramo na više područja dolazi do zatezanja cjelokupnog lica te vraćanja volumena. Tako ujedno izbjegavamo napuhani izgled koji je najočitiji bio u previsoko podignutim obrazima ili prevelikim usnama. Po pojedinom tretmanu potrebno je i do 12 ampula filera, no unatoč navedenoj količini pacijenti dobivaju potpuno izgled, stoga ovaj novi pristup nosi naziv 'more is less'. Slikovito prikazano, 12ml dermalnog filera stane u jednu jušnu žlicu, što zapravo i nije velika količina, iako se na prvu tako čini.

Zaključak je dakle kako je problematika ranijih pristupa bila u pretjerivanju s dozama filera u pojedinim zonama, primjerice punili su se samo obrazi ili usne. Osim pretjerivanja s dozama, kriva je bila i tehnika apliciranja, filer se ubrizgavao u samu masnu naslagu, a ne ispod nje, što je rezultiralo 'pillow face' izgledom. To je ujedno bio i razlog 'manje je više' pristupa, pa se u posljednje vrijeme prakticiralo apliciranje samo jednog filera u pojedinu zonu a sve kako bi se ostvario što prirodniji rezultat tretmana.

Whole face aproach u svojim radionicama prikazali su i Herve Raspaldo, plastični kirurg za lice i član Međunarodnog društva estetske plastične kirurgije i Francuskog društva plastične i rekonstruktivne kirurgije te Dimitrios Sykianakis, specijalist za područje anti-aginga i estetske medicine s 18 godina iskustva kao medicinski trener za primjenu Botulinum toksina tipa A i filere.

Drugi dan kongresa Herve Raspaldo prikazao je chic lift - inovativan pristup tretiranja podočnjaka. Naime, aplikacijom filera kroz iglu ili kanilu, na područjima ispod podočnjaka, oko oka te u gornju obrvu uklanja podočnjake te 'otvara' pogled pacijenata. Specifičnim rasporedom filera zapravo tvori oblik slova C, otkud potječe i naziv tretmana. Rezultate ovog inovativnog pristupa prikazao je na fotografijama top francuskih modela.

Minimalno invazivni one stitch lift prikazao je dr. Peter Prendergast. Predsjednik stručnog društva European College of Aesthetic Medicine and Surgery, a posljednjih devet godina ravnatelj Poliklinike Venus Medical razvijao je specijalnost u neinvazivnim i minimalno invazivni zahvatima za poboljšanje izgleda lica i tijela. One stitch lift izvodi pod lokalnom anestezijom, a uključuje samo jedan rez i po jedan šav sa svake strane lica. Zahvat je idealan za lifting lica, podizanja obraza, smanjenje podbratka i zatezanje kože vrata. Rezultati izgledaju prirodno, što potvrđuje i Madonna, koja je navodno izvela ovaj tretman.

Još jedna zvijezda ovog estetskog kongresa bio je Koenraad de Bouelle, dermatolog i ravnatelj privatne dermatološke klinike Aalst u Aalstu u Belgiji. Među prvima je izvodio tretmane filerima, točnije izvodi ih od 1980-ih godina. Dr. De Bouelle je broj jedan u dijagnosticiranju i liječenju komplikacija nekirurških zahvata. Osim konkretnih primjera na temelju kojih je objasnio metode rješavanja komplikacija, pojedina predavanja posvetio je povijesti i razvoju estetike, tehnikama pomlađivanja uzimajući u obzir fizionomiju lica kroz godine.

Među pozvanim predavačima bio je i nekadašnji dermatolog Michaela Jacksona, dr. Patrick Treacy. Poznat kao jedan od najutjecajnijih estetskih liječnika u svijetu, u Los Angelesu je 2017. i 2018. godine imenovan jednim od 100 najboljih globalnih lidera u estetskoj medicini. U Dubrovniku je održao predavanje o ljudskoj potrebi za pomlađivanjem te koliko su zapravo na razvoj estetske industrije utjecale društvene mreže.

Jedna od najuspješnijih estetskih liječnica, dr. Rita Rakus, sudionike kongresa savjetovala je o uspješnom poslovanju. Naime, 'britanska kraljica usana' vodi jednu od najboljih klinika u Londonu, kliniku s najviše lasera u Velikoj Britaniji. Posluje i u Dubaiju i Monte Carlu.

Uz istaknute predavače na kongresu su nove trendove predstavili i estetski kozmetički i seksualni liječnik dr. Sherif Wakil, ravnatelj konzultantske tvrtke za procijene dr. Paul Myers ali i mnogi hrvatski stručnjaci poput plastičnog kirurg a glave i vrata dr. Zorana Žgaljardića, dermatologinje Željane Bolanče, maksilofacijalnog kirurga Aleksandra Milenovića te drugih.

U Dubrovniku predstavljeni trendovi u pomlađivanju lica i oblikovanju tijela
Fotogalerija

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Gundulićeva 40
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

Newsletter
Obavijest o obradi osobnih podataka