"Guest blog" naše suradnice i klijentice Jane Fabijanić: Akne su izlječive!
"Guest blog" naše suradnice i klijentice Jane Fabijanić: Akne su izlječive! 25. veljače, 2019.

Akne su simptom da nešto radimo pogrešno, stoga treba naći uzrok zašto se pojavljuju.

Ovi savjeti vrijede i za akne u pubertetu, ali i u odrasloj dobi, za žene i muškarce.

U Poliklinici Milojević nudimo nekoliko tretmana kojima se akne i prištići mogu suzbiti, ali i ukloniti njihovi ožiljci: https://www.milojevic.hr/Stanja/Akne/

Među novim tretmana vrlo učinkovitim za suzbijanje postojećih akni i sprječavanje razvoja novih, kao i za uklanjanje ožiljaka pokazao se tretman Acnelanom. Tretman obuhvaća i proizvode koje koristite kod kuće: https://www.milojevic.hr/Tretmani/Acnelan-tretman-akne/

Ako se odlučite za tretman Acnelanom i primijetite značajno poboljšanje, to će vam dati poticaj da se nastavite brinuti za svoje cjelokupno zdravlje, a rezultate toga vidjet ćete potom i na koži.

Pripremili smo vam smjernice za cjelovit pristup rješavanju problema akni. No, imajte na umu: nema dugoročnih rezultata preko noći! Budite uporni i strpljivi. I kad vam se čini da više ne možete, ipak budite uporni. Taj trud će vaša koža nagraditi blistavim tenom.

Najčešći uzroci pojave akni:

⁃prehrana

⁃hormonalni poremećaji (na koje uvelike utječe nezdravi način života i stres)

⁃nedovoljna higijena i neodgovarajući kozmetički proizvodi ili previše proizvoda

⁃nestručno istiskivanje prištića (ne dirajte lice!)

⁃prekomjerno čišćenje i previše pilinga

⁃genetski (danas možemo pobijediti i genetiku)

⁃policistični jajnici

⁃zagađenje

Hrana je lijek

PREHRANA

Ono što unosimo u sebe, supstance su od kojih hranimo i gradimo tijelo. Ako u sebe unosite lošu, prerađenu, nezdravu hranu - to će se vidjeti na koži jer ona je, naposljetku, naš najveći organ. Zdrava koža nalazi se na tanjuru ispred vas.

1. Izbacite šećer iz prehrane (a u to spadaju i: alkohol, bijeli, smeđi šećer, voćni sokovi itd.) Čitajte deklaracije jer je u mnogim proizvodima je tzv. skriveni šećer ili šećer koji su nazvali drugim imenom. U čaj ili kavu dodajte med ili steviju. I sa tzv. zdravim šećerima treba umjereno.

2. Napravite test s glutenom, možda ste netolerantni. Pokušajte barem tri tjedna jesti hranu bez glutena, osluškivati tijelo osjećate li se bolje, a onda ćete vidjeti i jesu li poboljšanja vidljiva na koži.

3. Izbacite iz prehrane mliječne proizvode. Od mliječnih proizvoda možete koristiti pravi domaći kefir koji napravite od tzv. ‘kefir gljive’ (raspitajte se u svojoj okolini, uvijek se nađe netko tko je ima i dijeli), kozje i ovčje mlijeko, maslac i ghee. Jedno vrijeme ( oko tri tjedna) probajte i to izbaciti iz prehrane.

4. Koristite ulje jetre bakalara.

5. Povećajte unos B5 i A vitamina, kao i cinka.

6. Neka vam glavni obrok bude brdo svježeg zelenog povrća. Možete napraviti i smoothie s listovima špinata, rikole, kelja i sl.

7. Pokušajte nabaviti domaću perad pa jedite juhe ( temeljac je jako bitan za lijepu kožu!) i domaće meso ( ne skidajte koricu!).

8. Jednom do dva puta tjedno nastojte jesti ribu, pogotovo plavu i masnu ribu (jer je bogata omega kiselinama).

9. Dodajte u svoju prehranu probiotike i fermentiranu hranu (kiseli kupus, kimči, kefir, miso, đumbir, kombuča).

10. Smanjite sok, a hranu začinite zdravim začinskim biljem koje ujedno ima antimikrobni efekt: menta, origano, mažuran, timijan, bosiljak, kurkuma, kajenski papar, đumbir, kumin, češnjak, cimet, klinčić, likoricija.

11. U trgovinama zdrave hrane i na mnogim internetskim dućanima možete nabaviti i pripravke od biljaka iz dalekih krajeva koji se dugo koriste u drevnoj medicini, kao što su: aschwaganda, rhodiola, schizandra, tiphala. Jedan od najboljih trikova za ljepotu: ashwaganda + amla berry

12. Odrecite ili smanjite kavu i pijte zeleni čaj.

13. Nabavite moćni antioksidanas Astaxanthin.

14. Izbjegavajte sunce, osobito podnevno. Ne samo na moru, nego i u gradu. Uvijek nanesite kremu sa zaštitnim faktorom. Ipak, umjereno izlaganje na umjerenom suncu od 15 minuta dnevno, bez zaštitne kreme, je poželjno zbog D vitamina.

15. Pokušajte kožu njegovati esencijalnim uljima (obavezno pitajte za stručni savjet, neka moraju biti razblažena): čajevac, tamjan, lavanda, geranij, ružmarin.

16. Posavjetujte se sa stručnjacima koju kozmetiku koristiti i koji su tretmani prikladni za vašu kožu.

I još jednom napominjemo da morate biti uporni, ustrajni, tvrdoglavi. Zamolite ukućane i okolinu da vam budu potpora u borbi za zdravu kožu.

Nemojte sami istiskivati prištiće. Što češće se probajte opuštati i voljeti sebe i svoju kožu.

Savjet možete dobiti i u našoj Poliklinici na broj 01 485 4441. Na isti broj se možete naručiti za tretmane kod naše dermatologinje dr. Željane Bolanče ili kod dr. Nikole Milojevića.

Naše osoblje će vam dati informacije o uvjetima, eventualnoj pripremi i cijenama.

Slobodno se javite povratnim mailom kakvo vam je stanje na licu ako primijetite promjene na bolje.

Sretno i vidimo se u Poliklinici Milojević!

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka