Plazma tretman protiv ćelavosti i ispadanja kose

Plazma tretman protiv ćelavosti i ispadanja kose

Ispadanje kose i androgenetska alopecija

Pronaći lijek za ćelavost, spriječiti gubljenje kose ili naći "čarobni štapić" za rijetku kosu, nedvojbeno je već dugo izazov za istraživače i liječnike. Kirurgija je iznjedrila metodu transplantacije usađivanja vlasi, a napredna kirurška metoda F.U.E. (engl. Follicular-Unit Extraction) manje je agresivna jer se ne koristi skalpel pa nema ožiljaka, ali i to je ipak operacija sa svim rizicima i nuspojavama.

Tretman PRGF protiv ćelavosti i alopecije

Budući da se tretman krvnom plazmom pokazao tako dobrim, unatrag nekoliko godina provođena su istraživanja o njegovoj primjeni i na vlasište. Istraživanja su pokazala da tretman krvnom plazmom djeluje kod muške i ženske alopecije te obične ćelavosti, čak i kad je genetski uvjetovana. Tretman PRGF, vašom krvnom plazmom, potiče obnovu krvnih žila i same kose zbog koncentriranih faktora rasta koji se injektiraju u vlasište. Metoda je ista kao za pomlađivanje kože i pokazala se vrlo učinkovitom u liječenju ćelavosti i prorijeđene kose. Poliklinika Milojević, među prvima u Europi, primjenjuje tu novu metodu koja će mnogima promijeniti život.

Podjednako pate i žene i muškarci

Premda medicina kaže da je gubitak kose u muškaraca i u žena normalna fiziološka pojava, ipak je mnogi doživljavaju kao nevolju koja značajno utječe na kvalitetu života, u oba spola. Dakako, istraživanja pokazuju da su žene osjetljivije na pojačano ispadanje kose. Riječ je o relativno čestom poremećaju koji zahvaća oko 50% muškaraca i nešto manje žena starijih od 40 godina. Prorjeđenje vlasišta u muškaraca (ili androgenetska alopecija) ponajprije je karakteristična za muški rod i najčešće je genetski uvjetovana. Prorjeđenje vlasišta u žena jednakog je porijekla, ali je klinička slika nešto drugačija. No, i u muškaraca i u žena, gubitak kose i prorjeđivanje vlasišta karakterizira progresivno skraćenje trajanja ciklusa rasta kose i smanjenje folikula dlake što dovodi do postupnog propadanja folikula. Osim genetski uvjetovanog i fiziološkog ispadanja kose, najčešći uzrok je sezonsko ispadanje kose, nedostatak željeza, poremećaj štitnjače ili neki od lijekova. Do sada je metoda liječenja bila lokalno nanošenje Minoxidila koji je učinkovit u 30% pacijenata, ali uz nezanemarive nuspojave poput iritacije, folikulitisa i moguće pojačane dlakavosti na drugim dijelovima lica i tijela. Tablete Finasteride manje su popularne jer im je česta nuspojava gubitak libida, a usto uzimati ih mogu samo muškarci.

Sigurno i učinkovito rješenje protiv ćelavosti

Zbog svega toga danas pacijenti traže tretmane koji imaju minimalan rizik i nemaju nuspojava. A upravo to je tretman plazmom. Vaša krv se centrifugira i iz nje se odvaja plazma bogata trombocitima. Potom se injektira u kožu, a iz trombocita se oslobađaju faktori rasta za koje je već poznato da potiču proliferaciju matičnih stanica i produljuju fazu rasta kose. Nakon tretmana kosa je gušća, deblja i kvalitetnija, a istraživanja pokazuju i povećan broj folikularnih jedinica što dokazuje pravu učinkovitost tretmana. Za muškarce tretman je učinkovitiji u početnoj fazi gubitka kose, a za žene u svim fazama. Potrebno je učiniti 3 tretmana plazmom u razmacima od 3 tjedna za optimalne rezultate.

Usto, može se kombinirati s mezoterapijom vlasišta. Riječ je o injektiraju u vlasište koktela različitih vitamina koji potiču rast kose. Među njima se ističu vitamin B i hijaluronska kiselina, pa je tretman idealan protiv ispadanja kose, za suhu, oštećenu, beživotnu kosu i kosu s upornom prhuti. Tretman je potrebno učiniti svakih 7-10 dana, a za optimalan rezultat potrebno je 10 injektiranja.

Naposljetku, kliknite i pogledajte zašto je PRGF (Plasma Rich in Growth Factor) jedini tretman plazmom koji ima licenciju u EU za pomlađivanje kože.

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka